Специален контейнер за даряване на използвани дрехи вече има и

...
Специален контейнер за даряване на използвани дрехи вече има и
Коментари Харесай

Контейнер на Женския пазар събира използвани дрехи

Специален резервоар за даряване на употребявани облекла към този момент има и на " Женския пазар " в София. Инициативата е на огромна компания за преработване на текстил, Столичната община, пазари " Възраждане " и Българският червен кръст. Така старите ви облекла могат да станат част от кръговата стопанска система, като бъдат употребявани за дарения или в случай че бъдат модифицирани и текстилът се употребява за нови дрехи. Желаещи да дарят към този момент ненужните си облекла се появиха още в първите 10 минути от формалното разкриване на контейнера.

Стела Лазарова схваща за новата самодейност от обществените мрежи и дружно с нейната другарка са първите дарили в новия резервоар на " Женския пазар ".
Стела Лазарова: Имам облекла, които не употребявам и считам, че е хубаво да се оказва помощ на хора в потребност, вместо да си ги събираме и да ги складираме.Антон Гичев, действен шеф " Хюманитя ": Хората търсят опция да оползотворят старите си облекла или облеклата, които към този момент не са им нужни и по този начин да предотвратят основаването на боклуци.
Втория живот за едно нещо, което вие не ползвате, а би могло да бъде употребено от някой различен, постоянно е за предпочитане пред това да седи в дрешника или в контейнера за смесени боклуци.
И се надяваме в действителност да реализираме действителни и ясни резултати в опазването на екологията и в подпомагането на активността на БЧК за подкрепяне на хората при бедствия и повреди.
Не забравяйте, че и за дарените облекла има условия. Те би трябвало да са в плик, да са чисти и да са здрави.
Спаска Тасева, заместник-директор на Столична организация на Български Червен кръст: Не може да дадем дори и в бедствена обстановка, дреха която не може да се облече, обидно е, по тази причина те би трябвало да бъдат във тип комфортен за приложимост, незабавно да бъдат използвани.
Такъв резервоар към този момент има и на пазара " Димитър Петков ". По думите на уредниците българинът има все по-висока просвета за разделно събиране на отпадъците, а контейнерите за текстил се пълнят за негативно време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР