Специален жест от страна на испанския крал Фелипе Шести е

...
Специален жест от страна на испанския крал Фелипе Шести е
Коментари Харесай

Пилотира ли Радев юрофайтъра или само се вози?

Специален жест от страна на испанския крал Фелипе Шести е бил полетът на президента Румен Радев на предпоследното потомство изтребител и горделивост за европейската авиация " Юрофайтър Тайфун ". Дали обаче Радев фактически е вдигнал самичък бойната машина, способна да носи и нуклеарни глави, или единствено се е возил под наставленията на испанския си колега-инструктор във втора кабина, повдигна редица спекулации и клюки в обществените мрежи.

Президентството разгласява фрагменти от качването на президента в кабината, след което и по време на самия полет и приземяването на машината, само че съгласно осведомени той въпреки всичко е поел ръководството й няколко пъти във въздуха над военновъздушната база " Торехон " край Мадрид.

А повода да се намира в така наречен втора кабина била неналичието на лиценз за независимо ръководство на изтребителя. Така Радев е имал право да пилотира по време на късите извършения във въздуха, само че не и да излети или да кацне с изтребителя.

По същия метод, малко откакто пое ръководството на първия си мандат на " Дондуков " 2, главнокомандващият подвигна " Рафал " във Франция, където бе по покана на Еманюел Макрон.



Тогава той отново застана зад френския инструктор. И бижуто на " Дасо Авиасион ", и впечатляващата мощност на творби от " Юрофайтър " концерна със седалище в Германия изтребител, се харесват на президента.

Вчера в Испания той призна, че е бил признателен на испанските летци за полета с един от най-модерните бойни самолети в света. Голямата уязвимост на Радев съгласно осведомени обаче си остават МиГ-35 (4-то и половина потомство изтребител), шведските Грипен-и и стелтовите F-35 и Су-57.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР