Специален финландски орган реши да остави без последствия жалбите за

...
Специален финландски орган реши да остави без последствия жалбите за
Коментари Харесай

„Нищо незаконно“: Правосъдието във Финландия с позиция за клиповете с Марин

Специален финландски орган реши да остави без последици жалбите за неприятно държание против премиерката Сана Марин, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Главният секретар по правораздаването - формален пост във Финландия, който е с пълномощия да преглежда законността на дейностите на членове на държавното управление - разгласи през днешния ден, че " не вижда никаква причина да подозира министър-председателката в нелегално държание или занемаряване на формалните ѝ отговорности ".

Десетки тъжби бяха изпратени до основния секретар, откакто през август в обществените мрежи се популяризира видеозапис, на който 36-годишната Сана Марин танцува и се забавлява с другари и известни персони.

Кадрите обиколиха света и повдигнаха въпроси за държанието на ръководещите в персоналния им живот, както и наказание съответно на държанието на дами на управителни постове, отбелязва Агенция Франс Прес.

Критиките против най-младия държавен началник в Европа включват подозрения в качествата ѝ да ръководи Финландия " поради използването на алкохол " и мнения за неуместно държание за министър-председател, който вреди " на репутацията и сигурността " на страната.

Главният секретар по правораздаването обаче реши, че нито една от жалбите не потвърждава нарушаване на " съответни представителни функционалности ". Според него, с цел да може жалбите да слагат начало на следствие на персоналния живот на Сана Марин, те би трябвало да откриват " юридическа връзка с дейностите й на поста министър-председател ".

По думите му, " моралните и обществени аспекти " от персоналния живот на член на финландското държавно управление са от компетенцията на Народното събрание.

В опит да разсее част от подозренията, подбудени от видеото, Сана Марин даже се подложи на тест за опиати, който излезе негативен. Няколко дни по-късно обаче полемиката се възобнови с появяването на фотография на две дами с вдигнати горни облекла на празнично събитие в държавната резиденция, което принуди министър-председателката да се извини за случилото се.

Младата лидерка беше подложена на рецензии и през предходната година, когато стана ясно, че е посетила нощно заведение, преди да бъде известена, че е била контактно лице на човек, инфектиран с ковид.

Сана Марин е министър-председателка на Финландия от 2019 година и ще се бори за втори мандат на изборите през април следващата година.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР