Специален докладчик на ООН посочва убийството на журналиста Джамал Хашоги

...
Специален докладчик на ООН посочва убийството на журналиста Джамал Хашоги
Коментари Харесай

​Доклад на ООН: Убийството на Хашоги е Извънсъдебна екзекуция​

Специален докладчик на Организация на обединените нации показва убийството на журналиста Джамал Хашоги като " извънсъдебна екзекузия " и държи Саудитска Арабия виновна за него.

След шестмесечно без значение следствие в отчета на Анес Каламар се споделя, че има заслужаващи доверие свидетелства за в допълнение следствие за допустима съпричастност към убийството на високопоставени лица, в това число на престолонаследника Мохамед бин Салман.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е свикан да свика без значение интернационално следствие, с цел да не се допусне интервенция на нито една страна. Саудитският държавен министър по външните работи дефинира отчета като неоснователен.

Джамал Хашоги беше погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул при започване на октомври. 11 саудитски сътрудници са подведени под отговорност, петима получиха смъртни присъди. Тялото на убития публицист не беше намерено.
 Организация на обединените нации: Убийството на Хашоги е планувано и осъществено от Саудитска Арабия Организация на обединените нации: Убийството на Хашоги е планувано и осъществено от Саудитска Арабия
Убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги е било планувано и осъществено от публични представители на Саудитска Арабия. Това е заключението на с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР