Спецченгетата от ГДБОП пуснаха пипалата си и в Петрич, часове

...
Спецченгетата от ГДБОП пуснаха пипалата си и в Петрич, часове
Коментари Харесай

ГДБОП удари счетоводни къщи в Петрич

Спецченгетата от ГДБОП пуснаха пипалата си и в Петрич, часове след огромната интервенция извършена в Благоевград, при която в ДАИ бяха задържани над 10 чиновници, уличени в корупция и взимане на подкупи от транспортни компании.

В ранния следобяд бопаджии нападнаха две от най-големите счетоводни къщи в Петрич, едната е благосъстоятелност на Х. Т., а другата на Мариана П., научи Struma.com.

Бопаджии затворили достъпа на къщата и почнали да обискират и тарашат по документите на счетоводните къщи. Според осведомени акцията в Петрич е обвързвана с тази в ДАИ Благоевград.

За счетоводната къща на Х. Т. се знае, че обслужва доста гръцки транспортни компании от години и осъществя съществени обороти. Освен това, Т. прави и бизнес съвещания.

Преди време домът на фамилия Т. бе щурмуван от крадци, които отмъкнаха железна каса с над 10 000 лв.. Другата счетоводна къща също работи с гръцки компании. По сигнали за изнудване и взимане на рушвет от транспортни компании бяха арестувани над 10 чиновници на ДАИ.

Наблюдаващия прокурор от спецпрокуратурата Белчев съобщи, че става въпрос за проведена незаконна група от чиновници на автомобилната администрация, която вземала от 300 до 600 Евро от транспортните компании, измежду които и гръцки компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР