Спецакцията е осъществена под ръководството на ГДНП с участие на

...
Спецакцията е осъществена под ръководството на ГДНП с участие на
Коментари Харесай

Четирима мъже са задържани заради серия кражби в търговски обекти в Пловдив

Спецакцията е осъществена под управлението на ГДНП с присъединяване на криминалисти от Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции в Пловдив и София.

Разследването в отдел „ Криминална полиция ” в Пловдив почнало след получени сигнали за похищения от пет магазина на комерсиална верига в града. Според предварителната информация кражбите били осъществени през февруари и март, а вредите от тях възлизали на към 20 хиляди лв..

В хода на следствието криминалистите събрали доказателства, че „ ударите ” са осъществени от четирима мъже по следната скица до набелязания магазин дошли с автомобил, който паркирали отвън обсега на неговото видеонаблюдение.

Докато единият от мъжете прави отцепка на входа и следи охранителите, различен влизал в магазина и започвал да цялостни артикули в пазарска количка или чанти. За предпочитане били сирена и луканки и дребни електроуреди с по-висока цена - електрически четки, самобръсначки, машинки за подкастряне.

В взаимозависимост от обстановката, незаплатените артикули се изнасяли от самия „ клиент ” или различен от групата, само че още веднъж през входните порти, които съучастникът им извън отварял.

Впоследствие крадената стока се пласирала на черния пазар. След разкриването им, тази седмица за четиримата причинители е последвало полицейско задържане. С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура – Пловдив двама от тях са приведени в ареста за период до 72 часа. Работата по документиране на случаите не престават проверяващи от Първо, Четвърто и Пето районни ръководства от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР