Спецакция по безопасност на движението е била проведена от служители

...
Спецакция по безопасност на движението е била проведена от служители
Коментари Харесай

101 нередовни от 131 проверени при спецоперация на МВР

Спецакция по сигурност на придвижването е била извършена от чиновници на бранш " Специализирани полицейски сили " за времето от 11:00 ч. до 23:00 ч. през вчерашния ден (07.09.19 г.). Проверките са осъществени на територията на РУ-Карлово и РУ-Хисаря, по отношение на регистрирано покачване на пътнотранспортни катастрофи с потърпевши и наклонност за погрешно потребление на мобилни телефони от водачите.
Общо екипите са ревизирали 131 души и 111 моторни транспортни средства. Констатирани са 101 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Сред тях са 35 случая на неизползвани предпазни колани и четири - на каски. Установени са пет броя нерегистрирани по надлежния ред автомобила и два мотоциклета. Осем водачи са били неправоспособни, двама са използвали алкохол до 1,2 промила, а шестима са употребили GSM, без нужните устройства по време на шофиране. Други шест са били с нередовни документи.
По Закона за придвижване по пътищата са формирани 68 акта за открито административно нарушаване и 26 санкции с фиш. Актове са издадени и по Закона за българските персонални документи - седем на брой, а по ЗМВР - три. С полицейска заповед са арестувани трима. В РУ-Хисаря и Карлово са стартирани общо пет предварителни инспекции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР