Спецакция на полицията за противодействие на битовата престъпност е започнала

...
Спецакция на полицията за противодействие на битовата престъпност е започнала
Коментари Харесай

Спецакция на полицията стартира в област Кърджали

Спецакция на полицията за противопоставяне на битовата престъпност е почнала през днешния ден на територията на ОДМВР-Кърджали. В нея са включени общо 100 чиновници от „ Охранителна полиция “, „ Криминална полиция “, „ Икономическа полиция “ и шест екипа на „ Зоналното жандармерийско ръководство “ в Кърджали. 16 са построените контролно-пропускателни пунктове в региона, от които 8 са на територията на РУ-Кърджали.

Основните акценти в интервенция са свързани с възстановяване на средата за сигурност, противопоставяне на притежанието и разпространяването на наркотични субстанции, на разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол. Засилени ще бъдат и инспекциите за съблюдаване на скоростните режими , като в интервенцията са включени всички налични механически средства за засичане на скоростта.

Масирани инспекции ще бъдат осъществени в обитаеми места в община Кърджали и на териториите на останалите 4 полицейски ръководства.

Към сегашния миг е хванат 29-годишен лидер , който е управлявал автомобил след приложимост на наркотично вещество . При подаден сигнал за прекъсване от полицейски чиновници в Кърджали той не се е подчинил, наложително е бил спрян в кв. „ Възрожденци “. При изработен тест за опиати техническото средство отчело позитивен резултат за канабис . Тестът за алкохол пък отчел 0,6 промила . Образувано е бързо произвеждане и нарушителят е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство.

За отправени закани по време на фамилен скандал в РУ-Кърджали е арестуван 57-годишен за период до 24 часа.

При инспекциите е открито и нерегистрирано моторно транспортно средство в Момчилград . От началото на тази година до 13 март в област Кърджали са засечени 46 моторни транспортни средства без регистрация и със служебно прекъснати регистрации. Образувани са инспекции за закононарушение по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс за ръководство на нерегистрирани моторни транспортни средства. Проверките по посоки активност не престават.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР