Спецакция на ГДБОП и ДАНС разкри високотехнологична лаборатория за производство

...
Спецакция на ГДБОП и ДАНС разкри високотехнологична лаборатория за производство
Коментари Харесай

ГДБОП и ДАНС разбиха лаборатория за производство на синтетична дрога

Спецакция на ГДБОП и ДАНС разкри високотехнологична лаборатория за произвеждане на синтетични опиати и прекурсори, построена в хале на бивше земеделско стопанство. Операцията е извършена на 19 август в село Врани кон, област Търговище.

С голям потенциал, лабораторията била оборудвана с реактор с размер към 1000 литра, екипиран с нужната техника и инсталация за синтез на синтетична дрога, който бил в режим на работа.

Помещението било съоръжено с огромна дестилационна система и високотехнологична апаратура за вакуумен синтез на метамфетамин. В постройката са открити и битови пространства, пригодени за живеене.

Открити са огромно количество химикали, киселини, основи и реактиви, чийто състав следва да бъде открит. В пространствата са открити и бидони с прекурсори. Общото количество конфискувани субстанции е над 500 кг.

На място са арестувани двама жители на Нидерландия. При траялите дейности на територията на област Бургас е арестуван и уредникът - 57-годишен нидерландец. Оказва се, той е финансирал закупуването и построяването на лабораторията, както и подсигуряването на хора с нужните знания за произвеждане на синтетични опиати.

Последвали и претърсвания на три адреса в Разград, при които на склад са открити още реактори и в допълнение съоръжение за други лаборатории.

Предстои и цялостното деактивиране на реактора, открит в нарколабораторията, поради нуждата от постепенно намаляване на температурата му, с оглед оптимално безвредно източване на наличието заради съществуването на отровни газове.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.  Тримата нидерландци са арестувани за 72 часа и привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане на опиати.

Предстои в съда да бъдат импортирани претенции за установяване на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР