Спестяванията на домакинствата в банките са нараснали с 5,5 млрд.

...
Спестяванията на домакинствата в банките са нараснали с 5,5 млрд.
Коментари Харесай

Домакинствата спестиха 5,5 млрд. лв. за година

Спестяванията на семействата в банките са нарастнали с 5,5 милиарда лева за година и в края на януари са над 72,2 милиарда лева Депозитите на компаниите нарастват още повече - с 8,4 милиарда лева, или с 26% и към този момент надминават 39,9 милиарда лева, демонстрира последната статистика на Българска народна банка. 
Според нея жилищните заеми не престават бързо да нарастват. Към края на януари отпуснатите от банките заеми на жители за покупка на къщи и жилища са в размер на 16,6 милиарда лева, което е растеж със 17,9% за година. 
Потребителските заеми за семействата към края на януари надвишават 15 милиарда лева, като за година нарастват с 12,5%. Голяма част от тези заеми са за ремонт или обзавеждане на жилища. Което демонстрира, че желанието на хората да живеят в по-хубав дом не понижава. Кредитите за бизнеса също се усилват, само че много по-малко в сравнение с заемите за семействата. Към края на януари отпуснатите бизнес заеми са в размер на 41,3 милиарда лева, което е растеж с 9,9% за година.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР