Спестяването на пари от гориво е винаги приятно, а през

...
Спестяването на пари от гориво е винаги приятно, а през
Коментари Харесай

С германски трик пестят пари от бензин и дизел по бензиностанциите и пълнят само следобед

Спестяването на пари от гориво е постоянно прелестно, а през есента, с началото на образователната година и завръщането на огромните тапи, става неотложно.

В множеството европейски страни можете да употребявате така наречен " Германски трик " - в действителност цяла система, основана от немските водачи и способна да пести до четвърт от парите им.

За съжаление някои съставни елементи от тази система са неприложими в България, където цените на множеството огромни вериги бензиностанции са монолитни и съмнително близки една до друга.

Но може да ви свърши чудесна работа при пътешестване из Европа или в братска Гърция, написа

Какъв обаче е " Германският трик “? За да спестят колкото се може повече, немските водачи употребяват още две хитринки, които им позволяват да заплащат до 40 цента по-малко на литър заредено гориво (днес литър бензин в Германия се продаваше приблизително за 1,623 евро).

Първият е да избягвате прекъсването на бензиностанции, ситуирани на огромните пътни артерии или автомагистрали, написа automedia.

Германският авто клуб ADAC проучва цените според местоположението. Спестяването доближава до 54 цента съпоставяне с " най-напомпаните “ случаи по автомагистралите.

Вторият трик, който немските водачи следват, с цел да спестят от гориво, е постоянно да зареждат следобяд. ADAC сподели, че приблизително цените тогава падат с няколко цента на литър по отношение на утринните.

Това събитие се случва и в други европейски страни, само че в случай че са жеги, би трябвало да имате имате едно мислено!

И да избягвате да зареждате бензин, когато е по-горещо. Елементарна физика. Горивата се уголемяват, когато температурите се покачат и водачът ще заплаща същата цена за малко по-малко количество.  

Затова когато температурата спадне или още не се е покачила, проверете цените и решете дали си заслужава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР