Колко можете да спечелите, като депозирате $10 000 в спестовна сметка с висока доходност?

...
Спестяването на пари е от решаващо значение за вашата финансова
Коментари Харесай

Спестяването на пари е от решаващо значение за вашата финансова стабилност, независимо дали е за черни дни, голяма покупка или в случай на спешност. А един от най-лесните начини да увеличите спестяванията си по-бързо е като ги депозирате във високодоходна спестовна сметка.

Високодоходните спестовни сметки, както подсказва името, предлагат много по-високи лихвени проценти от традиционните спестовни сметки . Средният процент за обикновена спестовна сметка в момента е 0,42%, според FDIC. Лихвените проценти за високодоходни спестовни сметки, от друга страна, достигат до 5,05% на банков курс. Това е повече от 10 пъти по-високо.

Въпреки това, не всички високодоходни спестовни сметки са еднакви и намирането на тази с най-добра лихва може да ви донесе значително повече лихви с течение на времето. Колко още? Нека разгледаме по-отблизо.

Вижте днешните най-добри проценти за спестявания тук.

Колко можете да спечелите, като депозирате $10 000 в спестовна сметка с висока доходност?

Колкото повече пари депозирате, толкова повече лихва ще спечелите. Ако имате $10 000 за инвестиране, ето какви биха били вашите приходи при различни лихвени проценти: 

След една година с обикновена сметка при 0,42%: $10 042,00 След една година с високодоходна сметка при 4,50%: $10 450,00 След една година с високодоходна сметка при 5,00%: $10 500,00

Въпреки това можете да депозирате по-малко от $10 000 и пак да се възползвате от предимствата на високодоходна спестовна сметка. Например, ето колко бихте направили, ако вместо това депозирате $5000:

След една година с обикновена сметка при 0,42%: $5021,00След една година с високодоходна сметка при 4,50%: $5225,00След една година с висока -сметка с доходност при 5,00%: $5 250,00

Без значение колко трябва да депозирате, вие по същество губите безплатни пари, ако ги държите в обикновена спестовна сметка.

Сравнете своите опции за спестовна сметка онлайн сега.

Други съображения

Важно е да се отбележи, че лихвените проценти по спестовните сметки варират във времето и банките и кредитните съюзи винаги се конкурират за нови клиенти. Така че си струва да проверявате от време на време текущите оферти, за да сте сигурни, че вашият акаунт все още дава най-добри резултати.

Освен това, някои високодоходни спестовни сметки идват с определени условия, които влияят върху потенциала ви за печалба. Например, някои акаунти изискват минимален баланс, ограничават броя на тегленията, които можете да направите на месец, или начисляват месечни такси за поддръжка. Важно е да прочетете правилата и условията на сметката, преди да се подпишете на пунктираната линия, за да се уверите, че отговаря на вашите нужди.

Друга възможност за спестяване, която да обмислите, е сертификат за депозит (CD), вид сметка с фиксиран лихвен процент и фиксиран срок. CD-тата обикновено предлагат по-високи лихвени проценти от високодоходните спестовни сметки и процентът се задава, когато отворите сметката, което означава, че няма да падне, ако общите лихвени проценти паднат.

Въпреки това, много CD-та начислява неустойка за предсрочно теглене на вашите средства, така че трябва да се уверите, че не е необходимо да имате достъп до средствата си преди изтичането на срока.

Колко можете да спечелите? Разберете, като прегледате текущите предложения за спестовни сметки тук.

Долната линия

Отварянето на високодоходна спестовна сметка е лесен и ефективен начин да увеличите спестяванията си. Независимо дали депозирате $1000 или $10 000, парите ви ще растат по-бързо в сметка с висока доходност и единственото действие, което трябва да предприемете, е да направите малко проучване. Като изберете сметката с най-добрите тарифи и условия за вашите нужди, можете да сте сигурни, че печелите възможно най-голяма лихва.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР