Спешното отделение в пазарджишката областна болница е напът да затвори

...
Спешното отделение в пазарджишката областна болница е напът да затвори
Коментари Харесай

Медици работят над 40 часа без почивка в болницата в Пазарджик

Спешното поделение в пазарджишката регионална болница е напът да затвори за пациенти. Причината е дефицитът на медици в лечебното заведение. Повече от 42 часа една от сестрите в Спешното поделение продължава да работи сама, тъй като няма кой да я смени. Чрез видеоклип в обществените мрежи тя насочи зов за помощ.

"Моля, всички сътрудници от региона, да дойдат да оказват помощ, да дадат наряди ", прикани Ангелина Сотирова, старша здравна сестра в "Спешно поделение " МБАЛ-Пазарджик.

Само за последното денонощие са инфектирани нови шестима лекари, които са обслужвали Спешната помощ в града. Изчерпан е и здравият личен състав от останалите отделения, който от време на време се командирова в триажната зона.

Медицинските сестри, които без отмора би трябвало да взимат по няколко наряди, напущат.

"Преди няколко дни една сестра ми споделя оставам да работя единствено поради вас до края на декември и по-късно напущам и отивам да работя в магазин. Разбирате ли ситуацията? И това е сестра с дълготраен стаж ", сподели Елена Станчева, старша мед. сестра в МБАЛ- Пазарджик, представена от Нова телевизия.

Спешното поделение работи с помощта на помощта на доктор от пловдивска болница и специализант в друго поделение. Те признават, че медиците изнемогват.

„ В момента има една сестра, която би трябвало да вземе кръв на 20 индивида, да пусне 20 банки, да пусне на всички проучвания. Няма по какъв начин да се случи”, разясни доктор Борислав Церовски.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР