Спешно трябва да се размрази проектът Белене, защото там са

...
Спешно трябва да се размрази проектът Белене, защото там са
Коментари Харесай

Росен Христов зове за размразяване на проектът Белене

Спешно би трябвало да се размрази планът " Белене ", тъй като там са вложени милиони. Това съобщи пред БНР някогашният министър на енергетиката Росен Христов.

Това мнение изрази това мнение по време на Международната нуклеарна конференция " Булатом ", отдадена на българската атомна енергетика.

По думите му оборудването на атомната електроцентрала е в положително положение, само че поддръжката коства милиони разноски всяка година. Той уточни, че актив за 2,5 милиарда лв. стои необработен.

Христов акцентира, че в Народното събрание ще бъде показан отчет, представящ опциите на България в енергийния бранш. Според него е добър вид внедряването на повече възобновими източници на сила, тъй като по този начин ще покрием условията Европейска комисия и в същото време ще имаме евтина сила.

От Европейската комисия са подготвени да понижат условията за съкращаване на нездравословните излъчвания, за сметка на повече възобновими източници, акцентира той и изрази вяра депутатите да поддържат предлагането, прецизира някогашният енергиен министър.

Никога България не е била на такова равнище на водачество и на партньорство в областта на енергетиката с страните от района, оставяме летящ старт на настоящия екип на министерството , сподели още Христов.

Припомняме, че при започване на годината служебното държавно управление даде поръчка ".
 Руските реактори в Белене в съвършено положение, следващата година знаем какво да ги вършим
Руските реактори в Белене в съвършено положение, следващата година знаем какво да ги вършим

Анализът ще отнеме към 8-10 месеца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР