Спешно трябва да се пристъпи към втория етап от рехабилитацията

...
Спешно трябва да се пристъпи към втория етап от рехабилитацията
Коментари Харесай

На среща с областния управител на Софийска област: Експерт би тревога за състоянието на яз. Бели Искър

„ Спешно би трябвало да се пристъпи към втория стадий от рехабилитацията на бент. „ Бели Искър “ – положението на стената е сериозно и заплашва живота и собствеността на хората “.

Това съобщи на среща с регионалния шеф на Софийска област Иван Иванов през днешния ден инж. Ганчо Хитров, ръководител на Националния комитет за възстановяване на водоснабдяването на България и на Инициативния комитет за наложителен ремонт на бент. „ Бели Искър “. По думите му при вероятно разрушение на стената на язовира вълната може да доближи 12 метра и скорост 11 метра в секунда. Според експертната оценка – вредите ще възлизат на близо един милиард лв.. Инж. Хитров приветства регионалния шеф на Софийска област Иван Иванов за предпочитаната работа още с назначението му на поста по казуса с „ Бели Искър “. 

Припомняме, че на 25 януари 2022 година Иван Иванов инициира работна среща с представителите на Столична община, „ Софийска вода “, ВиК-холдинга, Държавната консолидационна компания и народните представители от София-област, на която сложи въпроса за потребността от незабавен ремонт на язовира. Последва поредност от срещи с специалисти, които потвърдиха мнението за нуждата от незабавна рехабилитация.

Преди седмица регионалният шеф на Софийска област изпрати и писма до министър-председателя, до вицепремиера и министър на стопанската система, до районния министър, до министъра на околната среда и водите, с които обоснова потребността от финансиране на незабавен ремонт на язовирната стена на „ Бели Искър “, напомнят от пресцентъра на регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР