Спешно трябва да се направи ход за капитализация на енергийната

...
Спешно трябва да се направи ход за капитализация на енергийната
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Спешно трябва да се направи ход за капитализация на енергийната система


" Спешно би трябвало да се направи ход за капитализация на енергийната система и бизнесът да не завърши. Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки, не оценяваме към този момент парите. Аз съм " за " всяка мярка по понижаване на налози и акцизи. Фокусът би трябвало да е върху избавяне на бизнеса, който да ни извлачи като локомотив ". Това съобщи за " Денят онлайн " икономистът Кузман Илиев.

Той счита, че част от парите за би трябвало да отидат в енергийната система. " Да реинвестираме в нея, да я капитализираме. Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки, не оценяваме към този момент парите. Задълженията ще плащаме все по-скъпо. След като сме стигнали до актуализацията би трябвало да кажем, че с цел да има съществени приходи в обществените системи, следва да има бизнесмени и бизнес, които съществуват ", акцентира Илиев.  

 

Трябва да се одобри решение на различните играчи. Част от средствата за бизнеса би трябвало да се насочи към Фонда за енергийна сигурност.  Иначе шокът ще е фундаментален и бизнесът ще банкрутира ", уточни той. И добави, че при гласуването на бюджета би трябвало да бъде преглътнато егото и да се работи в посока бизнесът да поеме глътка въздух.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР