Спешно се търсят доброволци, които да помагат при гасенето на

...
Спешно се търсят доброволци, които да помагат при гасенето на
Коментари Харесай

Спешно: Търсят се доброволци за гасенето на пожара между варненските села Бенковски и Здравец

Спешно се търсят доброволци, които да оказват помощ при гасенето на пожара, който от няколко дни гори сред варненските села Бенковски и Здравец. Това излиза наяве от изявления с апели в обществените мрежи.

Вчера огънят е бил овладян, само че вечерта са се разгорели нови огнища поради мощния вятър, изясни за Moreto.net кметът на село Здравец Миглена Желева, която също взе участие в гасенето на горския пожар.

" Всеки е добре пристигнал да помогне ", сподели Желева и добави, че по опция доброволците би трябвало да носят лопати, мотики или кирки.

В момента гори в посока Здравец. По думите ѝ към този момент няма заплаха да бъдат наранени къщи, каквато е имало преди два дни, защото пожарът се е върнал назад в гората.

Доброволци в машини за напръскване също вземат участие в акцията по гасенето.

Припомняме, че през вчерашния ден от Североизточното държавно дружество (СИДП) оповестиха, че над 300 декара широколистна гора в землищата на селата Бенковски и Здравец са наранени от пожар, който гори от вторник. Огънят се е разгорял в мъчнопроходим регион на територията на ДГС - Варна и макар напъните на пожарникарите и горските към момента има обособени огнища.

До тях може да се стигне единствено с пръскачки и тупалки и това забавя потушаването на огъня. Пожарът е низов и гората ще се възвърне, само че е погубен подраста на цялата територия.

В потушаването на пожара вземат участие хора от ДГС - Варна, ДЛС - Шерба, ДГС - Цонево и ДГС - Суворово.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР