Спешно съвещание заради смъртта на 58-годишния Пламен Пенев от Стара

...
Спешно съвещание заради смъртта на 58-годишния Пламен Пенев от Стара
Коментари Харесай

Спешно съвещание в МВР след разкрития, че Пламен Пенев е починал от задушаване при ареста

Спешно заседание поради гибелта на 58-годишния Пламен Пенев от Стара Загора събра всички шефове на полицията в страната в постройката на Министерство на вътрешните работи в София.

че Пенев е умрял от задушаване по време на ареста си, защото петима служители на реда са го притиснали по този начин, че той не е можел да си поеме въздух.

Заключенията на медиците бяха обявени първо от „ Сега “, а бТВ удостоверява информацията от свои източници.

Извънредното заседание в Министерство на вътрешните работи е свикано по предписание на вътрешния министър Калин Стоянов и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Бившият първенец по битка Пламен Пенев почина след гонка с полицията по улиците на Стара Загора при в началото неразбираеми условия. В началото се съобщаваше, че е умрял в резултат на злополука с една от преследващите го патрулки, с каквато приключва гонката. По-късно се появиха фрагменти от очевидци, на които се вижда по какъв начин мъжът е жив, когато служители на реда го вадят със мощ от автомобила, с цел да го задържат, и ползват мощ. Семейството му изиска следствие на случая.

Близките на починалия към момента не са се срещнали с доказателствата по делото, стана ясно от думите на юриста им – някогашния вътрешен министър Емануил Йорданов.

Новото, което са разбрали, е смяната в позицията на локалната полиция в Стара Загора - „ От няма експанзия и превишаване на пълномощия, до – двама служители на реда са краткотрайно отстранени от работа поради дисциплинарни производства “, съобщи Йорданов и добави, че „ истината лека-полека ще излезе нескрито “.

58-годишният мъж умря на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора. Първоначалната информация от полицията в Стара Загора беше неразбираема, а на моменти спорна.

До преследването се стига, откакто мъжът не извършил полицейски разпоредби за инспекция по сигнал от малолетни за опасност с нож. От Министерство на вътрешните работи по този начин и не дадоха отговор дали фактически у мъжа, или в автомобила му е намерено хладно оръжие. От локалната полиция препратиха въпроса към прокуратурата и следствената работа, които водят следствието.

Първоначално от полицията оповестиха, че след полицейското гонене се е стигнало до злополука с патрулка, а мъжът е умрял. Обстоятелствата останаха неразбираеми съгласно формалната информация.

Според околните на Пенев той е бил пребит до гибел от служителите на реда. Кадри в обществените мрежи също породиха подозрения за полицейско принуждение. От тях се вижда, че мъжът явно е бил жив след злополуката, защото е изваден принудително от колата, а откакто е на земята по очи, служителите на реда не престават да използват мощ.

От прокуратурата към този момент оповестиха, че мъжът е умрял, откакто е изваден от автомобила, като една от версииге, по които работи следствието, е точно гибел заради задушаване. Беше назначена правосъдна експертиза с патолози от Пловдив (не от Стара Загора - б.р.), която да откри повода за гибелта на някогашния републикански първенец по битка.

Заключенията на патолозите удостоверяват версията за задушаване при ареста измежду направената аутопсия, оповестиха " Сега " и бTV, като се базират на свои източници. Резултатите от експертизата към момента не са оповестени публично.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР