Спешно попълнение за Спешна помощ в София, както и поредица

...
Спешно попълнение за Спешна помощ в София, както и поредица
Коментари Харесай

Удвояват линейките в София. Здравният министър нареди проверки и на лабораториите за тестове

Спешно попълнение за Спешна помощ в София, както и поредност от повсеместни инспекции разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг през днешния ден.

10 буса, обезпечени от Министерство на вътрешните работи ще бъдат добавени от през днешния ден към дежурните 25 коли на столичния център за незабавна здравна помощ. Допълнителните коли са оборудвани за транспортиране на леките и среднотежките случаи на COVID-19, само че не и за пациентите, които имат потребност от обдишване, разясни министърът. Отделно, до дни ще бъдат обезпечени и още 17 нови коли за спешна помощ за Спешна помощ в София. Така за града ще проработят 52 коли за спешна помощ.

В множеството от тях ще има фелдшери и парамедици, заяви проф. Ангелов. По този метод ще се усъвършенства напълно извозването от вкъщи до лечебните заведения. Основният проблем, на който се дължеше чакането на екипи, се дължеше на затрудненото приемане на пациентите в лечебните заведения, изясни министърът. Той акцентира, че макар разпорежданията му, към момента има лечебни заведения, които не са разкрили кревати за лекуване на коронавирс. Министър Костадинов изрази уважението си към лекарите и им благодари, само че акцентира, че не може да не е ядосан на шефове на лечебни заведения, които не извършват заповедта му.  „ На територията на България има към 40 000 интензивни кревати за интензивно лекуване на пациенти с всички болести. В София разполагаме с 12 000 кревати за интензивно лекуване . 1 0% от тях са 1200 кревати. В момента са разкрити 700 кревати за интензивно лекуване . Имаме още разполагаем свободен потенциал, който лечебните заведения не са разкрили. Това е главният проблем, върху който сме се съсредоточили ”, съобщи Ангелов и още веднъж предизвести, че ще прави персонални инспекции в лечебните заведения.

От през днешния ден стартират контролни инспекции по частни и държавни лаборатории, защото има сериозен пробелм с публикуването на резултатите в осведомителната система. Натъкваме се на издание на резултати 2-3 дни след тестването. Обясненията са доста, аргументите са доста, всички са извънредно напрегнати и изтощени, само че могат да се назначат още хора. Държавата заплаща доста пари, запас има. Получават се парадокси с изработка на тест през днешния ден, издание на резултата му след 2-3 дни, а когато лекарят би трябвало да издаде болничен се оказва, че индивидът е здрав, само че следва да бъде подложен под карантина, изясни министър Ангелов. Цялата мощ на закона ще бъде приложена за тези, които не съблюдават разпоредбите, закани се той.

Проф. Ангелов не счита, че има закъснение в реакциите на управляващите във връзка с спешното ръководство на пандемията. " Още при започване на септември бяха увеличени екипите, само че главният проблем тази седмица е затрудненият банкет в лечебните заведения. Болниците не са си свършили работата по откриването на леглата. Министър съм от 24 юли, издал съм заповед за разкриването на кревати във всички лечебни заведения и в случай че бяха разкрити по метода, по който е написано, нямаше да има проблем ", сподели той.

Към сегашния стадий няма потребност от откриване на полеви лечебни заведения, безапелационен е министър Ангелов. Когато в системата има над 40 на 100 претовареност на леглата, тогава ще се обмислят различни способи за реакция, изясни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР