Спешно извеждане на общините от свободния пазар на електроенергия е

...
Спешно извеждане на общините от свободния пазар на електроенергия е
Коментари Харесай

Общините искат да плащат ток като битови потребители

Спешно извеждане на общините от свободния пазар на електрическа енергия е предлагането, което кметовете на ГЕРБ-Пловдив област насочат към ръководещите. Причина е тежката обстановка, в която администрациите изпаднаха поради галопиращите цени на тока и газта.

" Цифрите демонстрират, че рецесията е невиждана и би трябвало да се подхващат незабавни ограничения. " Това сподели депутатът от ГЕРБ-Пловдив област Младен Шишков. Подкрепи го кметът на община Раковски Павел Гуджеров, който се обърна към премиера Кирил Петков, с думите че по-голям проблем сега няма - нито Северна Македония, нито правосъдната промяна.

Младен Шишков даде за образец какво е ситуацията с високите сметки. В община Раковски нарастването е 2,24 пъти, в Брезово - 3,64 пъти, в други общини сред 2 и 6 пъти е нарастването във всички институции на разноските за електрическа енергия.

Искането е общините да заплащат като битовите клиенти. Според кмета на община Раковски Павел Гуджеров може да се стигне първо до редуциране на чиновници от администрацията и общинските предприятия, " след това ще напусна аз, само че ще запазим болничното заведение ", сподели Гуджеров и предизвести, че може да се стигне до задлъжняване на общините. Той добави, че сега казусът е с общините и лечебните заведения, само че скоро върху гърба си ще го усетят и всички останали, когато изтече мораториумът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР