Спешно даваме още ракети на Украйна, искаме НАТО да ни

...
Спешно даваме още ракети на Украйна, искаме НАТО да ни
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Трябва да дадем повече оръжия на Украйна

Спешно даваме още ракети на Украйна, желаеме НАТО да ни пази с Противовъздушна отбрана.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12168
" Основният въпрос е, че Народното събрание слага въпроса за систематична помощ за Украйна, а не пакет след пакет, когато възникне непосредствена нужда и това е трети опит на България да построи модел за систематична военна помощ за Украйна. Вярвам, че заради развиването на войната, това ще бъде сполучливо изпитание, тъй като ние пропуснахме тъкмо това още през 2022 година. Сега имаме опция да поправяме тази стъпка и е ясно, че в това предложение има акцент върху увеличаване на нашата защита ", каза бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов  Велизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 година в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен орден в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него до момента не сме желали помощ от НАТО, тъй като сме считали, че няма опасност за България.

" Темата не просто за защита, а за въздържане е доста значима. А възпирането значи предно разполагане на модерни средства на наши съюзници - и Противовъздушна отбрана, и противокорабни средства, и сухопътни войски. Това срамежливо изпращане на Украйна на нещо, което не може да бъде употребявано и ремонтирано, не е методът да бъде прекъсната тази война. Начинът е масирана помощ за Украйна, с цел да изтласка съветските сили ", добави Шаламанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му даваме това въоръжение, тъй като може да получим нараснали гаранции в областта на защитата посредством участието ни в НАТО.

" Това, с което оказваме помощ на Украйна, води до понижаване на риска и до действителната опасност България да бъде обект на експанзия. Вече има на практика консенсус в НАТО, че в случай че допуснем Русия да завоюва тази война, в рамките от 3 до 7 години - най-вероятно ще бъде нападната страна от НАТО. Основата на външната политика на Русия е всяване на боязън ", разясни някогашният министър на защитата.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР