Спешният телефон 112 вече ще може по-точно да локализира обажданията

...
Спешният телефон 112 вече ще може по-точно да локализира обажданията
Коментари Харесай

Спешният телефон 112 с нова система за локализация


Спешният телефон 112 към този момент ще може по-точно да локализира позвъняванията към него. Нова услуга усъвършенства точността на локализацията до 4000 пъти по отношение на употребяваната до момента, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Увеличение на повикванията към Спешна здравна помощ, свързани с пандемията, регистрираха от Националната система за незабавни повиквания. За миналата година са получени общо над 3,5 млн. позвънявания, от които над 2 млн. са действителни сигнали, или 60 % от всички.

С над 3% повече спрямо 2019 година и с 4,41% по-малко от 2020 година са сигналите, подадени към полицията у нас, като тези за закононарушения срещу собствеността са намалели с 8,69%, а срещу личността - с 3,68%.

Ръст обаче означават сигналите за произшествия – те са нарастнали с 14,21% по отношение на 2020 година, а тези към пожарната работа са с 3,45% повече от 2020 година

От дирекцията регистрират спад на подправените позвънявания. Това е вследствие на все по-честото откриване на създателите на такива позвънявания, споделят от там.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР