Спешният телефон 112 с нова система. Тя ще позволява по-добра

...
Спешният телефон 112 с нова система. Тя ще позволява по-добра
Коментари Харесай

Националната система 112 с нова услуга, намира локация автоматично

Спешният телефон 112 с нова система. Тя ще разрешава по-добра локализация на всеки консуматор, който се обажда, с цел да търси помощ. Разширената мобилна локализация се чака да помогне за спасяването на повече от 7 500 човешки живота за 10 години.

Тя ще е най-полезна за разкриване на изчезнали бедстващи в планините. Трудностите на терен за планинските спасители към този момент ще са по-малко, тъй като при позвъняване на 112 за помощ смарт телефоните автоматизирано изпращат точното местонахождение в районните центрове на незабавния телефон. При близо 80 % от случаите местоположението идва в границите на 10-15 секунди от повикването. Засега услугата у нас работи за потребителите на телефони с Android, а скоро се чака да бъде допустимо и при всички останали клиенти.

„ Ако да вземем за пример GPS-ът e изключен, Гугъл ви го включва, взима точното ви местонахождение и го предава. Новата локация разрешава акуратност от 5 до 20 метра”, споделя шефът на дирекция 122 Цветомир Цеков пред Нова.

Системата действа в 34 страни по света. Освен местоположението, данни у нас ще се получават и за надморската височина. По думите на Емил Нешев по този метод спасителите могат да преценяват с какво да отидат по най-бързия метод до мястото - дали с моторна шейна, дали със ски с колани, дали е допустимо въобще да се стигне елементарно до това него. Точният адрес ще форсира реакцията и на незабавните медици, споделят лекари.

Информацията е налична единствено за центровете 112 и службите за незабавно реагиране, в сходство с националното законодателство по отбрана на персоналните данни и регулаторните условия e-Privacy DIRECTIVE и GDPR.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР