Спешният телефон 112 няма да спре да работи, въпреки че

...
Спешният телефон 112 няма да спре да работи, въпреки че
Коментари Харесай

МВР увери, че спешният телефон 112 няма да спре да работи

Спешният телефон 112 няма да спре да работи, макар че няма определена нова компания за поддръжката на системата. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев след съвещанието на кабинета в сряда във връзка медийни изявления, че системата за незабавни повиквания е пред злополука, тъй като търгът за поддръжката? е преустановен, а нов не е разгласен. Министър Радев изясни, че въпреки да няма нов контракт за поддръжка на системата, това се прави от компанията реализатор от предходния търг.
Проверка на Министерство на вътрешните работи е открила, че от 600 хиляди позвънявания на незабавния телефон за последния месец и половина единствено при 130 е имало неточности в адреса, само че това не е довело до съдбовно закъснение на незабавна помощ, пожарната или полицията.
Обществената поръчка за избор на компания, която да поддържа системата на тел.112 беше спряна от министъра на вътрешните работи през юни т.г. " Беше открит недостатък в нея и това беше основанието. Усещах се притиснат като министър от тези, които до момента са изпълнявали отговорностите си по този контракт. Имаме известни недостатъци в министерството обратно във времето, защото не са плащани пари за поддръжка. Договаряме с представител на небългарска компания, които са правили нещата до момента, да не престават да ги правят, без това да е в ущърб на жителите ", разяснява вътрешният министър. Той е убеден, че ще се реализира оптимална цена за поддръжката. " Отправям зов към компанията да бъдат по-конструктивни към нас. Да, те ще продължат, по този начин се е случило, че договорът е подобен и те би трябвало, а и няма кой различен, да продължат поддръжката на тел. 112. Да не се подвеждат по това, че идвайки председателството, министерството и страната ни могат да бъдат притискани с условия, които считаме за неприемливи ", съобщи Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР