Спешните телефони на пожарната прегряха от сигнали тази нощ, обявиха

...
Спешните телефони на пожарната прегряха от сигнали тази нощ, обявиха
Коментари Харесай

100 щети по коли, разкриха къде пораженията са най-сериозни СНИМКИ

" Спешните телефони на пожарната прегряха от сигнали тази нощ ", оповестиха от РДПБЗН- Пловдив.

Повече от 300 позвънявания с искане за подпомагане за вреди, породени от падналия сняг, са постъпили през последните 24 часа в Оперативен център. Над 100 са вредите на коли, върху които са паднали клони. Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони в целия град продължава и все още.

В първите часове на нощта пожарникари и спасители от Сектор СОД са проправяли път през улиците, с цел да може през тях да премине почистваща техника. Кметът на община Пловдив реагира незабавно с изпращането на екипи от „ Паркове и градини “, които изключително работиха през цялата нощ. С помощ се включиха и екипи на доброволните формирования в регионалния град. Обажданията не престават и в този час, защото по ярко вредите са още по- забележими.

Около 02.00ч.трима младежи са потърсили помощ от пожарната, защото автомобилът им е закъсал на пътя сред село Скобелево и гр. Перущица. Оказва се, че макар множеството предизвестия, да не бъдат предприемани пътувания без съществени аргументи, хората не се вслушват и рискуват. Четири часа екип на бранш СОД се е опитвал да доближи до младежите, проправяйки си път и в последна сметка бедстващите са прибрани на топло и изсъхнало.

В три след среднощ паднало дърво е било препречило и двете ленти на Автомагистрала „ Тракия “ в сектора на километър 130 – посока София. Екип на Трета пожарна работа е разчистил пътя и придвижването в сектора е било възобновено. Екип на пожарната работа в Карлово е разчистил пътя към Калофер.

Натоварено бе дежурството за сътрудниците ни от Асеновград и Втора работа, които отработваха сигнали в селата от родопската яка. Благодарение на дейните им дейности е възобновено придвижването от Асеновград към селата Лясково, Яврово и Добралък, отстранено е и голямо дърво, което е било запрещило пътя сред Храбрино и Първенец.

10 пожарни екипи работиха без отмора през цялата нощ. В Пловдив най- съществени бяха провалите в централна градска част сред улиците „ Богомил “ и „ Петко Д. Петков “.
По подавани сигнали повече от 40 огнеборци, спасители и доброволци не престават работа и в този час на неделния ден.

" Не предприемайте пътувания! ", приканват от пожарникарите.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР