Спешните медици отново протестираха в цялата страна. За пореден ден

...
Спешните медици отново протестираха в цялата страна. За пореден ден
Коментари Харесай

Спешните екипи протестират: От години работим на ръба на физ...

Спешните медици още веднъж стачкуваха в цялата страна. За следващ ден те включиха сирените и светлините на колите за спешна помощ в символ на неодобрение.

 



От години работим на ръба на физическите си и душевен благоприятни условия и това не може и няма да продължи. Това се споделя в позиция на Спешните медици, публикувана до медиите.

Ето цялостния текст на позицията им:

От години работим на ръба на физическите си и душевен благоприятни условия и това не може и няма да продължи!

Настояваме за държавна тактика за Спешна помощ, която да набележи съответни стъпки за превъзмогване на проблемите, които ни слагат в неспособност да оказваме помощ на нашите пациенти в страданието и животозастрашаващите положения!

Настояваме за 1-ва категория труд, какъвто е статута на останалите незабавни екипи - полиция и пожарна, като подсещаме, че дружно формираме част от Националната сигурност на страната!



Настояваме за почтени хонорари и нарастване на заплатите в Бюджет 2023 година! Напомняме, че в нашата работа няма " клинични пътеки " и в допълнение финансиране, както е в останалите браншове на Здравеопазването!

Настояваме за незабавни законови ограничения, които да привлекат медици към Центровете за незабавна здравна помощ за превъзмогването на тежкия кадрови недостиг, който, заради неактуализираните заплати и изискванията на труд, се усили фрапантно!

Животът и здравето са най-висша полезност, зашото без тях нищо няма смисъл! Водени от това схващане, сме подготвени групово да напуснем системата, с цел да не носим бремето на изгубени човешки животи заради безконтролно отношение от страна на страната към болката на нашите пациенти и неимоверните ни старания да им оказваме помощ!



Да се допусне България да остане без незабавна здравна помощ в 21-ви век е индикатор за деградация и самоизтребление! За нас е неприемливо да бъдем " съучастници "! В колите за спешна помощ се избавя живот! В колите за спешна помощ се ражда живот!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР