Спешни проверки в големите държавни болници, чийто принципал е министърът

...
Спешни проверки в големите държавни болници, чийто принципал е министърът
Коментари Харесай

Спешни проверки на всички държани болници до 8 декември иска премиерът Денков

Спешни инспекции в огромните държавни лечебни заведения, чийто принципал е министърът на опазването на здравето, е наредил министър председателят акад. Николай Денков.

Министър-председателят упорства до 8 декември да се открият всички нарушавания и недобри практики в огромните държавни лечебни завадения. Резултатите да послужат за предприемане на съответни рекомендации и ограничения от страна на Министерството на здравеопазването за възстановяване на ръководството на лечебните заведения и грижата за пациентите, въз основата на общи и равностойни критерии за всички.

За да се обезпечи оптималната бистрота за жителите, цялостните отчети с резултатите от осъществените инспекции би трябвало да бъдат оповестени на уеб страницата на Министерството на здравеопазването, наредил министър председателят.

Новината за незабавните инспекциите идва, откакто стана ясно, че е заменен шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров поради одит, който е потвърдил неприятно финансово положение и финансови нарушавания. За поста му е посочен доктор Константин Димов от УМБАЛ " Св. Ана " в София, само че публична информация от Министерство на здравеопазването няма.

Преди време избухна скандал и в " Майчин дом " с претенции за оставка на шефа проф. Иван Костов поради проблеми с ръководството и поради получени големи заплати.

Министерството направи одит, само че проф. Костов продължава да е на поста си.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР