Спешни преговори се провеждат в Брюксел преди срещата на върха

...
Спешни преговори се провеждат в Брюксел преди срещата на върха
Коментари Харесай

Мадрид и Брюксел се споразумяха за Гибралтар при брекзит

Спешни договаряния се организират в Брюксел преди срещата на върха за Брекзит. На нея би трябвало да се реши дали бъдещият бракоразвод сред Евросъюза и Лондон ще бъде със или без договорка.
Тереза Мей ще избавя договорката за брекзит в Брюксел Испания не поддържа съглашението поради Гибралтар
Самата среща беше под въпрос, защото Испания отхвърляше да взе участие, до момента в който не бъде организиран разногласието с Англия за Гибралтар. Днес обаче испанският министър председател заяви, че Мадрид и Брюксел са се споразумели за английския анклав.

„ Информирах президента крал Фелипе, че Испания е постигнала съглашение за Гибралтар. Европейската среща на върха на следващия ден ще се състои”, съобщи Педро Санчес.
Гибралтар – последната спънка преди финалното съглашение за брекзит Без резултат протичат днешните договаряния в Брюксел сред Англия и страните членки на Европейски Съюз
Лондон от своя страна подсигурява на Испания, че ще се договорят взаимно преференциални условия.

„ Ще договаряме бъдещите съглашения в приложение на Съвместната политическа декларация, от страна на всички територии, за които дава отговор Англия, с цел да подсигуряваме подобаващи и удобни бъдещи връзки с Европейски Съюз ", се показва в изказване на английското държавно управление.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предложи на водачите да поддържат предлаганото от Мей съглашение.

„ Ще препоръчам в неделя да одобрим резултата от договарянията за Брекзит. Нямаме причина да бъдем удовлетворени, само че най-малко в този сериозен миг 27-те устояха теста за единение и солидарност”, означи Доналд Туск – ръководител на Европейския съвет.

Дори съглашението да бъде утвърдено, Мей би трябвало да преодолее вътрешната съпротива в личната си консервативна партия, както и в английския парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР