Спешни мерки за развитието на туризма и културата в Русе

...
Спешни мерки за развитието на туризма и културата в Русе
Коментари Харесай

В Русе набелязват мерки за развитието на туризма

Спешни ограничения за развиването на туризма и културата в Русе и района набелязват от регионалната администрация, стана ясно след среща на регионалния шеф Борислав Българинов със заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева.

Сред концепциите, които би трябвало да се осъществят в кратковременен интервал, са основаването на Съвет за реформаторски решения в секторите туризъм, просвета и креативен промишлености.  Целта е сходна платформа да сплоти мненията както на потвърдени специалисти в сферата, по този начин и на младежи, имащи хрумвания за развиването на района.

Предвижда се също снимането на видеоклип , разказващ за историята, архитектурата и културата на района, както и образуване на масирана осведомителна акция за показване на малко познати дестинации в Русенско.

Ще се основат и регистри за немоторизиран туризъм, които ще показват по атрактивен метод велосипедните направления, екопътеките и опциите за поколнически туризъм.

Обмисля се опцията за основаване на туристически клъстер, както и на взаимна работна група, която да създаде лист на предпочитани туристически направления, имащи потребност от възобновяване.

По думите на Българинов област Русе има капацитет за развиване на типичен и различни форми на туризъм.

/РУМ/
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР