Спешни мерки препоръча Министерството на земеделието след като ветеринарен лекар

...
Спешни мерки препоръча Министерството на земеделието след като ветеринарен лекар
Коментари Харесай

Ветеринар се зарази с бруцелоза

Спешни ограничения предложи Министерството на земеделието откакто ветеринарен доктор са болести с бруцелоза. Властите приканиха фермите и стопанствата, в които се отглеждат животни, да засилят хигиеничните ограничения и да затегнат контрола.

Заразеният ветеринар е отговарял за животните във фермата в село Вуково, където преди месец бяха открити инфектирани овце. Здравната ревизия е изследвала за бруцелоза 9 души, които са работили в стопанството. Резултатите са негативни. Полицията обаче търси още четирима пастири, които са били в контакт с животните, с цел да им бъде вземат кръвна проба. Симптомите при бруцелозата са висока температура, изнемощялост, загуба на тегло – сходни на тези при грип или пневмония.

„ Хората най-често се заразяват или в директен контакт с животните, най-често тава са гледачите, които са в контакт с животните и най-често това става при раждането на животните, тъй като се отделя огромно количество околоплодна течност с плацентата ”, изясни зам.-министърът на земеделието Янко Иванов.

Възможно е човек да се болести и от сурово мляко. Затова не се предлага да се употребява мляко с незнаен генезис, купено от улицата, допълниха от Министерство на здравеопазването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР