Спешната пререгистрация на талони на автомобилите продължава заради изискванията за

...
Спешната пререгистрация на талони на автомобилите продължава заради изискванията за
Коментари Харесай

Шофьори спешно сменят талони заради газовите уредби

Спешната пререгистрация на талони на колите продължава поради условията за газовите бутилки. От 2014 година е признат закон, съгласно който колите на повече от един тип гориво да бъдат с нови талони.

Оказва се обаче, че доста хора не са знаели за това. Затова и пред гишетата на КАТ се извиват опашки. В Столичния КАТ още от 6.30 ч. започнаха да прииждат хора, съобщи Нова телевизия.

"Законът за промяна на талоните е от 2014г. Хората се тълпят на опашки за замяна на талоните поради медийния звук и незнанието им. Когато се минават техническите прегледи, на водачите би трябвало да бъде обяснено по какъв начин се действа при съществуване на газова система в колата. След осъществяването на първичната инспекция на газовата уредба промяната на талона е наложителна, само че в период от 3 години. Нарушението е подобен случай е административно. Има и случаи, в които чиновниците на КАТ не знаят, какво би трябвало да изискат от водачите”, изясни инж.Тодор Христев, член на Асоциацията на българските автогаз сервизи.

Отстранен е техническият проблем в мрежовата система на Министерство на вътрешните работи

От сектора считат, че е трябвало да има равномерен интервал за промяна на талоните. Специалистите разясняват, че тематиката е била преекспонирана и хората не са разбрали вярно нещата.

"Категорични сме, че надзор би трябвало да има. Държим да подчертаем, че този преход трябваше да се случи гладко. КАТ трябваше да създадат публично съобщение и в границите на три месеца всички тези опашки нямаше да са факт. При инспекции на пътя се основават предпоставки за корупция. Ние предлагаме да се вкара един гратисен интервал и всичките тези проблеми на притежателите на коли с газови системи да изчезнат гладко ", разяснява притежателят на автосервиз Румен Дунев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР