Спешната помощ вече разполага с 82 нови линейки. Те работят

...
Спешната помощ вече разполага с 82 нови линейки. Те работят
Коментари Харесай

Спешната помощ вече има 82 нови линейки и ще получи още 70 до края на годината

Спешната помощ към този момент разполага с 82 нови коли за спешна помощ. Те работят на територията на Сандански, Царево, Провадия, Горна Оряховица, Кърджали, Белоградчик и други градове. До края на годината следва да бъдат доставени още 70 коли за спешна помощ, a oстаналите санитарни коли – до плануваните по плана 400 броя – ще бъдат доставяни поетапно до 2021 година Това заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев в четвъртък при приемането на още 25 броя коли за спешна помощ по плана за рационализация на незабавната помощ, който е на обща стойност 163 897 815 лева и срокът му е до края на октомври 2021 година

Към момента Министерството на здравеопазването е сключило три контракта за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни автомобила, като следва да бъде оповестена нова процедура за 42 високопроходимите коли за спешна помощ, защото постъпилите предложения по поръчката не са отговаряли на условията. Всички коли за спешна помощ разполагат с най-съвременно здравно съоръжение за оказване на незабавна помощ, а гаранционният период и на колите, и на апаратурата в тях, е 5 години.

Големият капиталов план се осъществя на територията на цялата страна, като с изключение на закупуването на 400 санитарни автомобила, са планувани строителство, реорганизация, ремонт, преустрояване и възстановяване на достъпа в 237 обекта от системата на незабавна здравна помощ (спешните отделения в 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 Центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 170 филиали и 6 изнесени екипа).

Като обособена активност по плана ще бъдат осъвременени и всички пространства в структурите на незабавната помощ, като за задачата ще бъде обезпечено ново съоръжение и ново обзавеждане. Това стана ясно още от думите на здравния министър, който добави, че към този момент е оповестена процедура за осъществяване на строително-монтажни действия на незабавната помощ на територията на Северен централен регион, а скоро ще бъдат оповестени и публичните поръчки за останалите региони на страната.

" Чрез реализацията на този план ще осигурим ефикасна здравна инфраструктура и ще подсигуряваме на всички български жители пълноправен достъп до качествена и навременна здравна помощ “, уточни Ананиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР