Спешната дискусия на 19 септември сред руските подставени лица за

...
Спешната дискусия на 19 септември сред руските подставени лица за
Коментари Харесай

ISW: Проруските сили в Украйна са в паника

Спешната полемика на 19 септември измежду съветските подставени лица за нуждата  (голяма част от последните не са под контрола на Русия) допуска, че продължаващата северна контраатака на Украйна плаши прокси силите. Законодателните органи на прокситата на Русия в окупираната Украйна, Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), приканиха всяко свое управление " неотложно " да проведат референдум за признаването на ДНР и ЛНР за съветски жители.

Така стартира ежедневния си отчет за обстановката на фронта в Украйна Институтът за проучване на войната (ISW), основан във Вашингтон.

Руската пропагандистка и основен редактор на RT Маргарита Симонян приказва възторжено за апела, наричайки го " кримския сюжет ". Тя написа, че като признае окупираната украинска земя за съветска територия, Русия може по-лесно да заплаши НАТО с ответни удари за украински контраатаки, " развързвайки ръцете на Русия във всички връзки ".

Този метод е променчив. Руските сили не управляват цялата Донецка и Луганска области. Украинските удари в анексирания от Русия Крим ясно показват, че украинските офанзиви против нелегално анексираната от Русия територия не провокират автоматизирано съветско възмездие против НАТО, както Симонян желае да повярва на своите читатели. Частичното анексиране на този стадий също би сложило Кремъл в странната позиция да изисква украинските сили да освободят " съветска " територия и унизителната позиция да не е в положение да наложи това искане. Остава доста неразбираемо дали съветският президент Владимир Путин би бил подготвен да се сложи в такава връзка за съмнителната изгода от улеснение на заплашването на НАТО или Украйна с ескалация, която е малко евентуално да предприеме на този стадий.

Руското управление може да не разполага с способи да се опита да спре украинските сили, до момента в който напредват през река Оскил в Луганска област. Кремъл може да има вяра, че частичното анексиране може да докара до набиране на спомагателни сили както от Русия, по този начин и от новоанексираната украинска територия. Руските сили обезверено се пробват да активизират спомагателни сили от всички евентуални източници, с цел да попълнят своите мощно деградирали и деморализирани елементи, само че се оказаха неспособни да генерират забележителна бойна мощност, както ISW неведнъж писа.
 Зеленски: Русия към този момент изпада в суматоха на бойното поле
Зеленски: Русия към този момент изпада в суматоха на бойното поле

Предупредихме, че съветските бойци в Украйна имат единствено две благоприятни условия, напомни украинският президент

Тази последна полемика за анексиране също по този начин пропуща други елементи на окупираната от Русия Южна Украйна, в които Кремъл преди този момент планираше фиктивни референдуми за анексиране. Готовността да се откаже от обещанието за привличане на всички окупирани области в Русия едновременно би било доста оттегляне за Путин в очите на твърдолинейните провоенни групи, които той наподобява ухажва. Остава да се види дали той е подготвен да се компрометира вътрешно по подобен метод. Прокситата на Кремъл в Донбас, въпреки това, постоянно изпреварват известията на Кремъл и може би са го създали още веднъж, до момента в който се борят да запазят окупираната си територия в лицето на сполучливата и продължаваща контраатака на Украйна.

Последните триумфи на украинската контраатака в допълнение понижават така и така неприятния морал измежду съветските елементи, които се смятаха за елитни преди 24 февруари. Независимата беларуска медия Vot Tak разгласява изображения на прихванати документи, оставени от съветски бойци от отделение 31135 на 1-ви мотострелкови полк на 2-ра гвардейска мотострелкова дивизия , защото те всеобщо бягат от Изюм.

Подписаните документи (с дата 30 август, преди контранастъплението на Украйна в Харков на 7 септември) включват писмени молби до командирите на отделение 31135 да уволнят създателите на писмата заради непрекъсната " физическа и морална отмалялост ".

Украинското разузнаване твърди, че 90% от персоналния състав на 1-ви мотострелкови полк е написал неоправдателни отчети за положението на морала още на 23 май 2022 година

2-ра гвардейска мотострелкова дивизия е една от трите дивизии на 1-ва гвардейска танкова войска, която преди актуалната война в Украйна се смяташе за водещата механизирана мощ на Русия и трябваше да бъде основна мощ на Русия в широкомащабна стандартна война с НАТО.

Прихванатите писма демонстрират проблеми с морала измежду най-елитните елементи на Русия и утежняването на стандартните качества на Русия против НАТО.
 ISW: Русия прави опит за проведено евакуиране в западен Херсон
ISW: Русия прави опит за проведено евакуиране в западен Херсон

За да избегнат безредното бягство както стана в Харковска област

Украинските сили евентуално са траяли напредъка си на източния бряг на река Оскил на 19 септември. Руски боен блогър твърди, че съветските войски са унищожили украинска формация в Дворчно, населено място на левия бряг на река Оскил покрай границата сред Харков и Луганск и почти 40 км южно от съветската граница.

Друг съветски източник по сходен метод означи, че съветските сили са унищожили украински понтонен преход близо до Дворчно и че съветски диверсионни и разследващи групи работят в региона.

Тези непотвърдени съветски изказвания допускат, че украинските войски са траяли лимитирани и локализирани интервенции за секване на река Оскил и опасност за съветските позиции на противоположния бряг. Руски източник също така означи, че украинските войски укрепват групировката си в Харковска област, употребявайки пленени съветски танкове Т-72, ​​което допуска, че първичната суматоха от контранастъплението е предиздвикала съветските войски да изоставят по-висококачествено съоръжение в редовност, а не повече развалено съоръжение, оставено от съветските сили, оттеглящи се от Киев през април, което в допълнение демонстрира тежестта на съветското проваляне.

Украинските сили евентуално са траяли настъпателните интервенции по линията Лиман-Ямпил-Билохоривка на 19 септември. Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин твърди, че се водят боеве в Ярова, на 20 км северозападно от Лиман, потвърждавайки, че украинските войски евентуално са напреднали на изток от предходните завладяни позиции в Святогорск.

Руски източници настояват, че съветските сили към момента управляват Ямпил и Лиман, само че украински диверсионно-разузнавателни групи работят по цялата линия Лиман-Ямпил-Билохоривка.

Геолокирани бойни фрагменти удостоверяват, че украинските войски са си върнали Билогоривка , която се намира по продължение на границата на Донецка и Луганска област и на 20 км от региона Лисичанск-Северодонецк.

Украински военни резервираха своето оперативно безмълвие във връзка с напредъка на украинските интервенции в Южна Украйна на 19 септември, отбелязвайки, че съветските сили не престават да поставят старания за възстановяване на отбранителните си позиции.

Украински източници оповестяват за продължаващи украински удари по съветските тилови региони и информационни линии. Южното оперативно командване на Украйна заяви, че украинските сили са унищожили съветски хранилища за муниции в Николаевска област (вероятно покрай фронтовите позиции), два неуточнени командни пункта и съветска система за електронна война в град Херсон.
 Украйна удари здания на окупационната власт в Херсон по време на значимо съвещание
Украйна удари здания на окупационната власт в Херсон по време на значимо съвещание

Има починали и ранени

Говорителят на военната администрация на Одеса Сергей Братчук заяви, че украинските сили са унищожили два съветски склада за муниции в Благодатно (северозападно от град Херсон) и в самия град Херсон на 18 септември.

Сателитните изображения и локалните отчети потвърдиха продължаващите съветски старания за премахване на вредите по наземните информационни линии (GLOC), нанесени от украинските удари. Сателитни изображения, оповестени на 19 септември, изобразяват съветски интервенции за премахване на вредите по язовир Нова Каховка от 16-18 септември, откакто украинските удари отчасти срутиха моста над язовира на 2 септември.

Украински и съветски източници идентифицираха три области на кинетична интензивност на 19 септември: северозападно от град Херсон, покрай украинското предмостие над река Инхулец и в северната част на Херсонска област покрай Олхине. Руски милиблогъри оповестиха, че фронтовата линия не се е трансформирала северозападно от град Херсон на 19 септември, а украински публични източници оповестиха, че украинските сили са консолидирали своите тактически позиции по фронта.

Южното оперативно командване на Украйна заяви, че украинските войски са отблъснали съветските разследващи групи в региона на Архангелско (северната част на Херсонска област).

Кадри от обществените мрежи настрана потвърдиха наличието на бойци от частната военна компания Вагнер в Арханхелске на 19 септември.

Руските сили не са направили наземни офанзиви в Запорожка област западно от Хуляйполе и продължиха рутинния обстрел против украинските позиции на 19 септември.
 Франция към Лавров: Ситуацията в АЕЦ Запорожие е сериозна
Франция към Лавров: Ситуацията в АЕЦ Запорожие е сериозна

Външният министър на Франция прикани Иран да одобри нуклеарната договорка - няма да има нищо по-добро

Украинската районна военна администрация в Запорожие заяви, че съветските сили са обстрелвали сериозна инфраструктура и жилищни региони в цялата област.

Ръководителят на украинската Запорожка регионална държавна администрация Александър Старух заяви, че съветските ракети С-300 са поразили трансформаторна подстанция и няколко села в централната Запорожка област.

Официалните украински сили оповестиха за няколко съветски удара по град Николаев и близките региони на 19 септември. Южното оперативно командване на Украйна заяви, че шест ракети С-300 и три ракети Смерч (MLRS) са поразили промишлени и цивилен уреди в град Николаев на 19 септември. Руските удари са развалили няколко здания и сегмент от градската трамвайна мрежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР