Спешна среща ще се проведе между премиера Бойко Борисов и

...
Спешна среща ще се проведе между премиера Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Спешна среща между Борисов и Ема Хопкинс заради отравянето на Емилиян Гебрев

Спешна среща ще се организира сред премиера Бойко Борисов и посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс.

Срещата сред двамата ще стартира в 9 часа, заяви кореспондент на Novini.bg. Тя ще се организира в Министерски съвет.

Темата на срещата и диалога сред двамата ще е възможното отравяне на притежателя на оръжейния цех "Дунарит " Емилиян Гебрев по аферата "Скрипал ".

Оказва се, че третият обвинен за отравянето на някогашния полковник от съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал, наименуван Сергей Федотов, е дошъл в Бургас на 24 април 2015 година от Москва. Той е имал билет за полет от българската за съветската столица за 30 април същата година, само че неговото място е останало празно. Вместо това Федотов се е появил на интернационалното летище "Мустафа Кемал Ататюрк " в Истанбул и е изхвърчал от най-големия турски град за Москва на 28 април с билет, платен в последната минута.

На същата дата българският предприемач и оръжеен необут Емилиан Гебрев припада в софийски хотел след отравяне, изпада в кома и остава в болница съвсем месец.

На 24 май 2015 година Федотов идва още веднъж в България, само че още веднъж не е употребявал билета си за връщане от София. Вместо на 30 май да излети от българската столица, той отпътува за родината си от Белград два дни по-рано.

Името на Федотов излезе през вчерашния ден като третият човек, който е взел участие в атентата против семейство Скрипал от началото на март 2018 година в британския град Солсбъри. Преди това бяха оповестени имената на други двама сътрудници на ГРУ - Анатолий Чепига, прочут като Руслан Боширов, и Александър Мишкин, прочут като Александър Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР