Спешна среща ще има днес по обед в общината заради

...
Спешна среща ще има днес по обед в общината заради
Коментари Харесай

Пак скандал в МБАЛ Св. Мина, искат оставката на проф. Петр...

Спешна среща ще има през днешния ден по обед в общината поради нов скандал с МБАЛ Свети Мина. Причината е подписка от работещите там, които упрекват шефа проф. Петър Петров в злоупотреби и упорстват за оставката му. Документът е стигнал до прокуратурата, кмета Здравко Димитров, шефа на Общинския съвет Александър Държиков, Инспекцията по труда и КТ Подкрепа. В него се твърди, че има корист с финансови средства, отпускани на работещите в системата на опазването на здравето в изискванията на Коронавирус -19 за работа на " първа линия ". Текучеството на личния състав е непрекъснато.

" Някои от санитарите и болногледачите се назначават на трудови контракти на половин или четвърт щат, като покриват не повече от две 12-часови наряди за цялостен месец, а някои от тях даже не идват на работа и за това всички те получават спомагателна финансова поддръжка от 1000лв. за работа на " първа линия ", се декларира в документа. Дори шефът на МБАЛ „ Св. Мина” е получавал ежемесечно тези бонуси.

Освен санитари и болногледачи, в допълнение материално стимулиране са получавали касиерката и систематичният оператор. Последните две служителки са се разписвали против 1000 лева в допълнение за месеците януари и февруари т.г., което може да се удостовери с месечните графици и фишове за работни заплати, настояват чиновниците, поставили имената си в подписката. Те са засекли също, че през ноември предходната година шефът проф. доктор Петър Петров едновременно - от 7.30 до 13.30 ч., е работил по график в две разнообразни отделения - АГО и Ковид поделение, което е безусловно невероятно.

Паралелно с тази подписка знам, че има и друга - за отбрана на болничния началник, описа за marica.bg ръководителят на КТ Подкрепа в Пловдив Атанас Кръстев. Той е безапелационен, че този път проблеми със заплащането на възнагражденията на личния състав няма, както нееднократно се е случвало преди години. Нека заинтригуваните страни седнат на една маса и обсъдят обстановката, МБАЛ Св. Мина от дълго време е проблематично лечебно заведение, добави синдикалистът.

Отделно е входирана и декларация от личния състав на общинската болница, в която те упрекват началника си в " надменно, жестоко, неетично и перофесионално отношение. Засяга се и въпроса за нови назначения, които обаче не дават отговор на длъжностните характерности за позицията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР