Спешна среща с новоназначения служебен премиер Гълъб Донев поиска президентът

...
Спешна среща с новоназначения служебен премиер Гълъб Донев поиска президентът
Коментари Харесай

От КНСБ канят служебния премиер на спешна среща

Спешна среща с новоназначения длъжностен министър председател Гълъб Донев изиска президентът на КНСБ Пламен Димитров. На нея да бъде разисквана концепцията за още една, а предходната актуализация бе призната на 30 юни 2022 година от 47-ото национално заседание.

Като акцентира, че в синдикалната му организация членуват над 280 000 души той показва подготвеност да обсъдят политиките в идващите няколко месеца по най-наболелите проблеми, които засягат обществото ни и които КНСБ чака да са предпочитани за служебното държавно управление.
 Гълъб Донев търси умни решения и темперамент
Гълъб Донев търси умни решения и темперамент

Цената на природния газ, цената на горивата, инфлацията, пътищата

Димитров обрисува няколко тематики, които да бъдат разисквани нуждата от решения по отношение на високите енергийни цени и гарантиране на нужните доставки на газ за България на налични цени.

Той обосновава настояването за актуализация на бюджета с н иските приходи, респективно нуждата от компенсирането им най-малко с кумулативната инфлация, която чакаме да доближи 20% в края на годината . Във връзка с това КНСБ ще продължи да упорства минималната работната заплата да стане най-малко 800 л в., както и Правителството да предприеме дейности за опазване на покупателната дарба на приходите на заетите в бюджетния бранш.

Искането за актуализация е и с цел да се подсигуряват енергийните заплащания и обезщетения за небитовите консуматори. (1/3 от всички 633 хиляди небитови консуматори са институции, учебни заведения, лечебни заведения и други институции.)

Синдикалистът желае да бъде р азширен обсега и размера на енергийните помощи за семействата на прага на идния тежък зимен интервал.

Пламен Димитров предлага да бъде разисквано и ограничение на повишаването на цените на топлинната сила през зимния сезон.

Другата тематика, която чака да бъде разисквана, е п редизвикателствата на Европейската зелена договорка в кратковременен и дълготраен проект.

Димитров чака осъществяване на постоянни съвещания на Консултативния съвет по Зелената договорка с дневен ред, отговарящ на настоящата обстановка, обвързвана с енергийната рецесия, растящите цени на първични материали и задаваща се икономическа криза .
 Освободиха от служба шестима заместник-министри
Освободиха от служба шестима заместник-министри

Това стана със заповед на премиера в оставка Кирил Петков

Синдикалистът се надява да има разискване на законодателния пакет " Подготвени за 55 ", обвързваните с него начинания на Европейска комисия, постигнатите договорености и въздействието им върху секторите енергетика, превоз, селско стопанство и промишленост. Нужно е и ф инализиране на Териториални проекти за обективен преход на районите според Регламента за Фонда за обективен преход при съблюдаване на правилото за партньорство и основаване на механизъм за асортимент, съгласуваност и мониторинг на планове с потребление на ФСП.

Останалите му оферти са:
Стартиране на план за картографиране на уменията и систематична оценка за потребностите от преквалификация и повишение на квалификацията на работещите за потребностите на капиталовите планове в нисковъглеродна стопанска система. Създаване на механизъм за наблюдаване на капиталовите проекти за декарбонизация за интервала 2022 - 2030 година, с присъединяване на националните сътрудници, който да наблюдава синергията на финансовите запаси от другите принадлежности, отчитайки новите условия при растящи цени на запаси и сила, с цел да могат действително да допринесат както за рационализация и стабилно развиване на стопанската система, по този начин и за основаване на нови работни места. Изработване в съдействие със обществените сътрудници на Национален проект за резистентен преход и икономическо развиване на национално, секторно и фирмено равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР