Спешна спасителна операция за шест деца и двама възрастни се

...
Спешна спасителна операция за шест деца и двама възрастни се
Коментари Харесай

УЖАС! 6 деца висят от скъсан лифт в Пакистан

Спешна избавителна интервенция за шест деца и двама възрастни се организира в Пакистан. Те са пътували със седалков въжен превоз на 270 метра височина над планински регион в северозападната част на страната, когато един от кабелите се е скъсал и всички са останали блокирани във въздуха.

Инцидентът е станал в 9 часа тази заран локално време, до момента в който децата пътували с лифта за учебно заведение,  посочват от Пакистанския народен орган за ръководство на бедствията, представени от Си Ен Ен.

Седалковият въжен превоз свързва две общности в района и се движи по два кабела, единият от които се е скъсал.

Хеликоптери са изпратени в региона, с цел да освободят и превозят децата и възрастните. Учениците са на възраст сред 10 и 15 години. Според присъстващи на случая някои от тях са почнали да повръщат. Предоставени са им медикаменти за корем, написа bTV. 

Служебният министър-председател на Пакистан е наредил неотложно изваждане от приложимост на всички лифтове, които не дават отговор на условията за сигурност

Много деца, които живеят в отдалечени и планински елементи в Пакистан, разчитат на лифтове, с цел да стигнат до учебно заведение, а по-късно да се приберат назад вкъщи. Някои от машините нямат постоянна поддръжка и могат да бъдат рискова форма на пътешестване. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР