Спешна помощ не може да гарантира навременното пристигане при пациентите

...
Спешна помощ не може да гарантира навременното пристигане при пациентите
Коментари Харесай

Предупреждение: Спешна помощ не може да гарантира навременно пристигане

Спешна помощ не може да подсигурява навременното идване при пациентите поради остарелите коли за спешна помощ. За това предизвести в утринния блок на радио „ Фокус " „ Добро утро, България " доктор Десислава Кателиева, ръководител на Националната асоциация на работещите в незабавната помощ.

Тя акцентира, че нито един от незабавните коли у нас не дава отговор на Българския държавен стандарт, а това крие спомагателен риск за живота на пациентите.

„ Какви са рисковете? Това са условия за експедитивност, сигурност, сигурност и съоръжение. При състояние, че досегашните ни коли за спешна помощ са толкоз остарели и не дават отговор на условията, има риск за пациентите ни. Това е повода да повдигнем въпроса какво се случва с плануваните 160 млн. лева по Оперативна програма „ Региони в напредък ", с цел да бъдат закупени нови коли за спешна помощ и, с цел да можем да оказваме бързо и в точния момент незабавна здравна помощ, както го вършат сътрудниците ни в цяла Европа ", изясни ръководителят асоциацията на работещи в незабавната помощ.

Д-р Каталиева добави, че все още няма отговор на въпроса по кое време ще бъдат закупени новите коли за спешна помощ по Оперативна програма „ Региони в напредък ". Отлагането на плана с още една година може да докара до отвод от страна Европейска комисия да даде тези средства, изрази опасения доктор Кателиева.

Тя акцентира, че различен продължителен проблем в Спешната помощ остава непрекъснатият дефицит на фрагменти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР