Спешна подмяна на част от ВиК-тръбата във варненския квартал Бриз

...
Спешна подмяна на част от ВиК-тръбата във варненския квартал Бриз
Коментари Харесай

Започва спешна подмяна на част от ВиК-тръбата в Бриз

Спешна замяна на част от ВиК-тръбата във варненския квартал " Бриз " ще започва до дни. Това стана ясно от думите на министъра на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, който през днешния ден бе във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg . Става въпрос за най-компрометираната й права - която е с дължина от 160 метра. Припомняме че в порядъка на няколко седмици там се случиха два извънредно огромни спуквания, които безусловно трансфораха региона във Венеция.

След това ще се обследва и цялото трасе на този магистрален тръбопровод и, в случай че се наложи, и по него ще се прави ремонт.

По първични планове строително-ремонтните действия единствено на тези 160 метра, които са най-належащи, ще костват към половин милион лв.. Парите ще бъдат и от ВиК-Варна и Български ВиК холдинг.

Магистралният тръбопровод действа от 2008 година. Инвеститор е Министерство на регионалното развитие, а разрешителното за градеж е обещано от Община Варна. Проблем е, че единствено това е ясно за тази тръба. Оказа се, разкри министър Шишков, че нито в министерството, нито в Общината са всички документи за този тръбопровод. Сега ще се търсят. След това ще се направи разбор, въз основа на документите, в случай че се намерят, какви материали са употребени за водопровода.

Ремонтът на тези 160 метра от него, би трябвало да приключат до края на този месец, стана ясно още на срещата във Варна, която бе по самодейност на МРРБ-министъра, и на която участваха регионалния шеф Марио Смърков, кмета на Общината Иван Портних, ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “ инж. Венцислав Ангелов, изпълнителният шеф на " Български ВиК холдинг “ ЕАД и шефът на ВиК-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР