Спекулира се, че АПИ е главният виновник за качеството на

...
Спекулира се, че АПИ е главният виновник за качеството на
Коментари Харесай

Инж. Светослав Глосов: Спекулира се, че АПИ е главният виновник за качеството на пътя Своге-София

" Спекулира се, че АПИ е основният провинен за качеството на пътя Своге-София, всеобщо рейсовете и тежкотоварните коли надвишават скоростта там. " Това сподели ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов.
По думите му " пътищата се строят с асфалтови смеси, които са с утвърдени рецептури, съответните проби. "
Според Глосов това значи, че всяка рецептура преди да се утвърди от лабораторията, преди този момент се е била изпитвала в акредитирана лаборатория.
" Това, което се влага в пътя, се управлява от строителни лаборатории, които са упълномощени на база на взети контролни проби от пътя. Във всеки нов път, който се прави, се взимат контролни проби. Преди се взимат, с цел да може да се потвърди, че утвърдената рецептура е удачна ", разяснява инж. Глосов в изявление за Нова телевизия.
Във връзка с сектора в Искърското дефиле, където стана трагичната злополука, той изясни, че се е оказало, че в един относително дребен сектор има проблем.
" Възможно е да се направи неточност при самото произвеждане на материала. Трябва да се взимат проби. Този път е изпълняван по напълно други критерии. В сектора признатата рецептура не е изпълнена по този начин, както е изработен. Казано е какъв интертен материал да бъде вложен, само че в тази ситуация за един сектор от към 370 м, материалът в едрата секта не е този, който е бил по рецептура ", изясни той. По думите му Институтът по пътища и мостове е направил оглед на целия сектор.
" Много се спекулира с качеството на пътя с АПИ, че тя е единственият провинен. Трафик камерите ни демонстрират, че всеобщо скоростта на придвижването от рейсове и товарни коли по този сектор, където има ограничаване 40 км, се надвишава с над 30% ", сподели още инж. Светослав Глосов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР