Спекулация е твърдението, че правителството търси решение за задължителна ваксинация.Това

...
Спекулация е твърдението, че правителството търси решение за задължителна ваксинация.Това
Коментари Харесай

Стефан Янев: Правителството не търси решение за задължителна ваксинация

Спекулация е изказванието, че държавното управление търси решение за наложителна имунизация.

Това сподели служебният министър председател Стефан Янев, откакто дружно с просветния министър проф. Николай Денков посетиха Центъра по молекулна медицина и Катедрата по здравна химия и биохимия в Медицинския университет в София.



„ Такова нещо няма. Право е на всеки един да взема решение по какъв начин желае да ръководи персоналния си живот и здраве “, съобщи Янев.

„ Появиха се и хрумвания за ваучери и спомагателни тласъци. Това е въпрос на персонален избор и с каквито и да е акции, в случай че човек не желае да поеме тази отговорност, той няма да се имунизира “, добави той.

" Философията на държавното управление е всички ограничения, които се взимат, да бъдат щадящи във връзка с бизнеса. Той би трябвало да работи, животът би трябвало да тече обикновено без значение от обстановката. Не може да разчитаме, че със стихийни дейности, със затваряне, отваряне и предоставяне на празни обещания ще реализираме нещо ", на мнение е Стефан Янев.

Там, където е належащо, ще се открият нови клиники в лечебните заведения. Финансирането на спомагателната здравна помощ е въпрос, който е част от актуализацията на бюджета. Затова Янев изрази вяра това да се случи и тези пари да бъдат обезпечени.

" Другият аспект е обвързван с имунизацията. Ваксинационната акция е довела до избрани резултати. На първо място имаме повишение на имунизирането на хората над 60 година, които се допуска, че са по-податливи ", сподели още Стефан Янев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР