Спекулация е, че хартиените бюлетини са отживелица, заяви председателят на

...
Спекулация е, че хартиените бюлетини са отживелица, заяви председателят на
Коментари Харесай

Дариткова: Хартиените бюлетини не са отживелица, машините се повреждат

Спекулация е, че хартиените бюлетини са отживялост , съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова по време на.
Дариткова отбрани тезата на ръководещите, че би трябвало да има смесено гласоподаване, а гласоподавателят самичък да избира по какъв начин да упражни правото си на избор – на машина или с обичайна хартиена бюлетина.
 Скандал и взаимни обвинявания в Народното събрание поради Изборния кодекс Скандал и взаимни обвинявания в Народното събрание поради Изборния кодекс
Сериозен скандал се развихри в Народното събрание във връзка измененията в Изборния кодекс. Той стартира след сериозно изявление на водача на Българска социалистическа партия Ко...
С непрекъснатото повторение, че изборите се манипулират, по никакъв метод не можем да уверим гласоподавателите, че това, което вършим е в полза на транспарантния избирателен развой “ , отговори тя на, откъдето упорстват за гласоподаване с машини напълно.
Дариткова бе безапелационна, че с решението за разбъркан избор се подсигурява сигурността на процеса в изискванията в епидемиологичната конюнктура, когато машините могат да се повредят поради непрестанната стерилизация.
Според законопроекта на ГЕРБ машини са планувани само за секции с над 300 гласоподаватели.
Тя отговори и на рецензиите, че днешните промени се вършат в „ последния миг “ преди изборите. Дариткова акцентира, че има трайно открита парламентарна процедура, давайки за образец 2009 година, когато кодексът бе изменен 2 месеца преди вота, въвеждайки мажоритарното гласоподаване.
 Нинова към ГЕРБ: Не желаете машинно гласоподаване, тъй като нямате воля за почтени избори Нинова към ГЕРБ: Не желаете машинно гласоподаване, тъй като нямате воля за почтени избори
„ Шест години не ви стигнаха да установите метода, по който ще бъдат сертифицирани, купувани или наемани машините, кой ще дава отговор...
Липсата на предложение за нов ръководител на ЦИК Дариткова оправда с това, че ръководещите са очаквали опозицията да излъчи подобен . „ Всички неправителствени организации могат да го създадат, като техният претендент вероятно може да бъде припознат от някоя от партиите. Ако вие в действителност искахте транспарантен избирателен развой, ние чакахме да поемете отговорността и да бъдете коректив на този избирателен развой “, означи още Дариткова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР