Спекулации.Така общинският съветник в София от КОД Иван Сотиров определи

...
Спекулации.Така общинският съветник в София от КОД Иван Сотиров определи
Коментари Харесай

КОД определя като спекулации варианта Вили Лилков да оглави СОС

" Спекулации ".

Така общинският консултант в София от КОД Иван Сотиров дефинира засилилото се импровизирано говорене в последно време, че Вили Ликов може да оглави Столичния общински съвет.

Сотиров даде поръчка в ефира на " Нова Нюз ", че КОД няма да издига Лилков за претендент за поста. Или различен претендент въобще (Групата на КОД се състои от общо трима души).

Това е работа на партиите, които имат болшинство, заяви той. Макар в действителност нито една партия в СОС да няма болшинство, от думите му се разбра, че засяга трите най-големи групи - на " Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София ", ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

" Аз мисля, че това са спекулации. Борисов има опит в този род " Укротяване на опърничавата " (пиеса от Уилям Шекспир, б.р) ", добави Сотиров.

Според него в СОС въпреки всичко ще се повтори " сглобката " на национално равнище, само че можело и с Българска социалистическа партия. А настоящите събития той обоснова с необходимостта  " да се изиграе един обред за пред гласоподавателите ".

Както е известно новият СОС се събра на първо съвещание в понеделник, като на него, с скрито гласоподаване, трябваше да си избере ръководител. Но предстоящо това не се случи. Номинирани бяха Борис Бонев (ПП-ДБ), Диана Томова (БСП), Красимир Гълъбов ( " Възраждане " ), Пламен Данаилов ( " ИТН " ), Ивайло Йонков (КОД). ГЕРБ разгласи, че нито ще издиига претендент, нито ще взе участие в гласуването. Така изборът бе провален, часовникът - спрян и идния понеделник съвещанието по избора би трябвало да продължи.

Междувременно в изявление за Българска национална телевизия Бонев разгласи, че ще се водят договаряния с Българска социалистическа партия, " Възраждане " и останалите политически сили в СОС да поддържат кандидатурата му. Посочи още, че всички сили в съвета, в това число партията на Костадин Костадинов, имат политики, които може да бъдат подкрепени - " имат цели, сходни на нашите, на тези на Българска социалистическа партия и ГЕРБ " - съобщи. Той прикани и ГЕРБ за поддръжка, като за следващ път обаче даде поръчка, че няма да работи с партията на Бойко Борисов в " сглобка ", каквато има на национално равнище.

От ГЕРБ обаче твърдо отхвърлят поддръжка за Бонев. От левицата също оповестиха, че няма да дадат такава.

Патовата обстановка роди " спекулациите ", че Лилков, който бе кандидат-кмет, може да се окаже сплотяваща фигура. Тоест при последваща " рулетка " да бъде издигната номинацията му, която не бе издигната на първото съвещание на новия СОС. Такава номинация се чака да бъде подкрепена от ГЕРБ, несъмнено КОД, само че и от общинските съветници на ПП-ДБ. При подобен вид обаче упованието е  " Спаси София " да се отдели от обединението с ПП-ДБ и да заиграе ролята на съпротива в СОС.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР