Спектаклите Хъшове“ и Животът е прекрасен“ остават част от репертоара

...
Спектаклите Хъшове“ и Животът е прекрасен“ остават част от репертоара
Коментари Харесай

Народния театър: Четири месеца тенденциозно се провокираха конфликти

Спектаклите „ Хъшове “ и „ Животът е прелестен “ остават част от репертоара на Народния спектакъл, оповестяват в изказване до медиите от управлението на културната институция.

„ Заедно със заповедта за дисциплинарно освобождение от административния пост „ Главен режисьор “ Александър Морфов подписа контракти, касаещи креативните му задължения към Народен спектакъл „ Иван Вазов “, свързани с възобновените негови постановки. Диана Добрева и Явор Гърдев остават щатни режисьори на Народен спектакъл „ Иван Вазов “, излиза наяве от известието.

От управлението коментират, че позицията „ Главен режисьор “ е била основана от актуалното управление на театъра особено за господин Морфов, а решението е част от концепцията на шефа на театъра господин Васил Василев.

Отбелязва се, че през последните четири месеца Народният спектакъл „ Иван Вазов “ е подложен на систематичен напън с преднамерено предизвикани спорове, само че все пак сполучливо са осъществени голям брой министър председатели - „ Великденско вино “ на Явор Гърдев, „ Частици жена “ на Крис Шарков „ Орфей “ на Йерней Лоренци, „ Нора “ на Тимофей Кулябин, “Хоро ” на Василена Радева, както и гостуването на спектакъла на Тимофей Кулябин „ В самотатата на памуковите полета “ с присъединяване на Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте.

„ Въвличането на най-престижната национална театрална институция в кавги, без връзка с естеството на креативния развой, измести фокуса на общественото внимание в опит да бъде подкопано доверието на публиката. Огромните старания на Народния спектакъл да сътвори оптимално положителни условия за работа в трупата, да отвори активността си към нови партньорства с български и непознати създатели, да влезе в разговор с високите мостри на международния спектакъл бяха помрачени от медиен звук, предизвикан от дейностите на няколко персони. Саботирането на новото управление на театъра и персоналните офанзиви към шефа Васил Василев с несъстоятелни обвинявания имаха за цел неговото премахване, с цел да се извърши служебно, политическо предопределение от някогашния министър Минеков “, изрично е мнението на управлението на театъра. Затова се стига и до идната стъпка спорът да бъде вътрешно урегулиран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР