Спектакълът Службогонци“ на Драматичен театър Ловеч е удостоен с престижна

...
Спектакълът Службогонци“ на Драматичен театър Ловеч е удостоен с престижна
Коментари Харесай

Престижна награда за ловешките „Службогонци“ от фестивала в Куманово, Северна Македония

Спектакълът „ Службогонци “ на Драматичен спектакъл Ловеч е почетен с влиятелна премия на приключилото 25-то юбилейно издание на фестивала „ Дните на комедията 2022 “, в Куманово, Северна Македония. Комедията с гост-режисьор и основен реализатор Николай Урумов е отличена с премия за костюмография. Това заяви шефът на ловешкия спектакъл Биляна Петрова.

Костюмите на Иван-Вазовите герои в „ Службогонци “ са дело на младия Кирил Наумов и разкриват, с изключение на епохата, обществена и психическа същина на облиците.

„ Това е значимо самопризнание за ловешкия спектакъл, изключително в светлината на някои последни събития в Северна Македония. В препълнената зала бяхме дружно с кмета на Куманово Максим Димитриевски и видяхме по какъв начин комедията на Иван Вазов посредством нашите артисти стопява граници и стига до сърцата на публиката “, разяснява кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Както съобщихме по-рано, на 5 октомври кметът на Ловеч поддържа на място театралната натрупа от България.

От 18 септември до 14 октомври македонската аудитория видя 12 театрални представления на местни  и гостуващи театри от Хърватия, България и Сърбия. Имаше театрални трупи от цяла Северна Македония – Щип, Битоля, Тетово, Струмица и други.

Тази година фестивалът за първи път бе с конкурсен темперамент. Връчени бяха шест награди – за най-хубава актриса и най-хубав артист, за сценография, костюми, постановка и зрелище.

Коле Ангеловски  с " Паника в хотел Палас " на Театър Струмица завоюва премия за най-хубава постановка, а като най-хубав театър е отличен " Секс и неистини " на Кумановския спектакъл. Председател на журито бе актрисата Магдалена Ризова Черних. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР