Спектакълът “Одисей на Драматичен театър-Пловдив спечели две от четирите големи

...
Спектакълът “Одисей на Драматичен театър-Пловдив спечели две от четирите големи
Коментари Харесай

„Одисей“ с две награди от Велес

Спектакълът “Одисей ” на Драматичен театър-Пловдив завоюва две от четирите огромни награди на XIX интернационалния фестивал за антична драма „ Стоби “ във Велес, Северна Македония – за Диана Добрева в категорията за най-хубава постановка и за най-хубав театър.                 Преди седмица една от най-мащабните и забележителни театрални произведения в България през последните години изправи публиката във Велес на крайници в нестихващи овации.

„ За Драматичен театър-Пловдив и за мен, като режисьор е голяма чест да получим тези оценки. Благодарим на журито, благодарим на фестивала, благодарим на Велес за тази среща, в която изпитахме наслада и обич от срещата с публиката. Вечерта, в която играхме „ Одисей ” беше изключителна и ме накара да си мисля, че една от огромните цели на театъра е да сплотява хората ”, сподели Диана Добрева на церемонията по награждаването.

Спектакълът „ Одисей “ е роман за пътя на индивида към себе си, против себе си, оттатък себе си, който под режисурата на Диана Добрева органично вплита драматургичния текст на Александър Секулов, в който са употребявани стихове от Кавафис, Сеферис и Иван Методиев, музиката на Петя Диманова, сценографията и костюмите на Мира Каланова, хореографията на Деян Георгиев, визуализациите на Петко Танчев.

Спектакълът е основан за семейството на град Пловдив като Европейска столица на културата-2019 година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР