Спектакълът на Тоска на 10 декември в Държавната опера във

...
Спектакълът на Тоска на 10 декември в Държавната опера във
Коментари Харесай

Варненската опера посвещава Тоска на Камен Чанев

Спектакълът на " Тоска " на 10 декември в Държавната опера във Варна е отдаден на годишнината от кончината на световноизвестния тенор Камен Чанев. Какво значи за Таня Иванова да пее в " Тоска " - операта, в която най-често е била на сцената с обичания Камен, и по какъв начин в отдадения на незабравимия тенор театър се готвят за дебютите си Валерий Георгиев в ролята на Каварадоси и Иво Йорданов в ролята на Скарпия, научи ДУМА от Виолета Тончева, пиар на ТМПЦ - Варна.

Таня Иванова: " И да не е отдаден спектакълът на Камен, постоянно пея за него и с него. Посвещавам всички свои спектакли на Камен. Откакто той ни напусна, единственото нещо, което ме държи, което ме крепи и ми дава някакво избавление, е пеенето. Единствено тогава се усещам по-близко до него, като че ли пребивавам в остарелия си живот. Сегашният живот е комплициран и не е мой още. "

Валерий Георгиев: " Познавам Таня и Камен от 12 години. Това, което Таня реализира, го реализира с помощта на Камен и назад, двамата се допълваха и в действителност бяха едно цяло. Да дебютирам в този момент с Таня като Каварадоси в театър, отдаден на Камен, е специфичен миг за мен. Партията на Каварадоси изисква да пееш с доста възприятие, както в соловите арии, по този начин и в дуетите с Тоска. Като всеки артист, и аз се пробвам да вложа нещо мое в пресъздаването на облика. "

Иво Йорданов: " Освен " Тоска ", посветихме и други спектакли на Камен Чанев, тъй като ценим неговото изкуство. Това е също мотив да си мислим и за всички жертви на вируса, който продължава да е с нас. " Тоска " не е лека опера, тя не свършва щастливо за основните настоящи лица, само че въпреки и непосилен, този катарзис е нужен. В тази трагична и красива опера се надяваме - Валерий и аз, с дебютите ни като Каварадоси и Скарпия, да сме почтени сътрудници на Таня, нашата превъзходна Тоска. "

Таня Иванова, Валерий Георгиев и Иво Йорданов

Снимки ТМПЦ - Варна

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР