Спектакълът „Испанска афера” на драматургa Жорди Галсеран се завръща на

...
Спектакълът „Испанска афера” на драматургa Жорди Галсеран се завръща на
Коментари Харесай

Калин Врачански се вихри в Испанска афера

Спектакълът „ Испанска афера” на драматургa Жорди Галсеран се завръща на сцената на Театър " Сълза и смях " в София. Едно от най-успешните представления за последните две години в репертоара на Драматичен спектакъл Ловеч ще бъде част от културния плакат на столицата на 28 януари, с начален час 19.00 ч.

Написана по автентичен случай, „ Испанска спекулация “ предава действителната история за гръмкия, подигравателен и индикативен за актуалното общество неуспех на млад политик от каталонското държавно управление. Комедия за едни и трилър за други, измамата в актуалния свят е превърната в занимателен театрален роман от надарения постановъчен екип на Ловешкия спектакъл, на чиято сцена Калин Врачански трансформира в комедия даже и най-нелепите обрати на човешката орис. Заедно с него на сцената си партнират актоьорите Николета Малчева, Йоана Кирчева, Гьорги Трайков и Петър Стойчев, а режисьор на пиесата е Иван Савов.



Известен в България с „ Методът Грьонхолм “, испанският драматург Жорди Галсеран е притежател на голям брой награди за спектакъл и литература. В „ Испанска спекулация “ влага фината подигравка сред изгода и доверчивост с майсторски нюх и резултатът е смях.

„ Случайността е моторът на действителния живот, на живота без смисъл. В потребността си да му припишем някакъв, ние прибягваме до художествена небивалица. Там нещата са разбираеми, имат встъпление, завръзка, кулминационна точка и развръзка. Лошите биват осъдени, героите оцеляват. В действителния живот те блъсва кола, идиотите спечелват... Няма смисъл”, споделя испанският драматург.

Сценографията и костюмите са дело на Мария Диманова, хореграфията – на Ана Митева, преводът – на Нева Мичева, а музиката е на огромния сценичен композитор Асен Аврамов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР