Спектакълът Адска комедия: признанията на един сериен убиец с участието

...
Спектакълът Адска комедия: признанията на един сериен убиец с участието
Коментари Харесай

Джон Малкович се появи във Варна, градът е под напрежение

Спектакълът „ Адска комедия: признанията на един сериен палач " с присъединяване на холивудската звезда Джон Малкович ще бъде показан довечера от 19.30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Малкович влиза в ролята на Йохан „ Джак " Унтервегер в неговата посмъртна, т.е. измислена автобиография, която за първи път споделя хипотетичната истина за живота и гибелта на известния сериен палач от 1970-те.

Знаменитите сопрано-певици Чен Райс и Сузане Лангбайн показват дамите в живота му и интерпретират арии от Вивалди, Моцарт, Хайдн и Вебер, като тематиките на всички тях са свързани с любовта и насилието. С тях на сцената излиза и познатият към този момент на музикалната аудитория във Варна Мартин Хазелбьок, този път като диригент на учредения от него оркестър за барокова музика „ Виенска академия ".

Автор и режисьор на спектакъла, който продължава да обикаля света към този момент над 10 години, е Михаел Щурмингер. По време на спектакъла ще има надписи на български език, той не се предлага за лица под 16 години. Премиерата на „ Адска комедия " е била на 3 май 2008 година в спектакъл Barnum Hall в Санта Моника с подзаглавие „ Съблазън и обезсърчение ".

Джон Малкович се включва интензивно в работата върху окончателния вид на текста на Щурмингер и в подготовките. Фактът, че за първи път кино звезда взе участие интензивно в музикално-театрална режисура, сигурно е една от аргументите за огромния триумф на плана. Продажбата на билети за „ Адска комедия " във Варна започва още средата на април, а свободните места свършват единствено за няколко дни. Поради огромния интерес са пуснати в продажба и спомагателни билети.

„ Адска комедия " е последното събитие от 31-вото издание на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято " и е част от стратегия „ Интермецо ", която се реализира взаимно с Международен музикален фестивал „ Варненско лято ", чийто уредник е Община Варна. Проектът е подсилен от Министерство на културата и на Посолството на Съединени американски щати в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР