Спектакъл, посветен на днешният Египет ще има своята премиера у

...
Спектакъл, посветен на днешният Египет ще има своята премиера у
Коментари Харесай

Френският хореограф Оливие Дюбоа представя своят спектакъл ИТМАРАГ |

Спектакъл, отдаден на днешният Египет ще има своята премиера у нас, на 15 октомври 2021, от 20:00ч, в Дом на културата “Борис Христов ”.

Спектакълът ИТМАРАГ на Оливие Дюбоа, един от най-изявените френски хореографи за последните две десетилетия отдаден на новото потомство египтяни, което се бунтува и желае гласът му да бъде чут.

ИТМАРАГ е резултат от няколкомесечната работа на френския хореограф Оливие Дюбоа в Египет в партньорство с B’sarya for Arts – без значение пространство в Александрия, което поддържа млади египетски музиканти и образни актьори. Самият театър ни кани да се потопим в атмосферата на “mahraganat - музикален махленски род, именуван още “електро-чааби ”, основан от младежи в Кайро по време на Египетската гражданска война през 2011 година

Днес “mahraganat ” е гласът нацяло едно потомство, a благодарение на осем египетски стрийт танцьори и музиканти Дюбоа придвижва този род от улицата на сцената. Заглавието на спектакъла е въодушевено точно от този род, а смисъла му може да бъде преведено като „ празнувай! “.

Видео от спектакъла

Оливие Дюбоа стъпва на сцената на 23-годишна възраст, което мнозина биха приели като „ зрял “ дебют за един танцьор. Възпитаник на Националния институт за източни езици и цивилизации в Париж, Дюбоа в началото обмисля дипломатическа кариера. Един ден обаче осъзнава, че има потребност да танцува. И този ден трансформира всичко. Тялото му има изключителна гъвкавост, а упоритостта и отдадената работа на Дюбоа бързо са видяни. Така на актуалната сцена във Франция поражда събитие, което ще генерира разнообразни лица на танцовото изкуство.
Оливие работи с известния мултидисциплинарен актьор Ян Фабр и взе участие в продукции на фирмите на Саша Валц, Балет Прежокаж, Цирк дьо Солей, Карин Сапорта и други. Едва 25-годишен, Оливие Дюбоа е разгласен за един от най-хубавите 25 танцови актьори в света от списание Dance Europe.

Основава артистичната компания COD, с която жъне триумфи на френската и на интернационалната сцена. Поставя своя творба с премия за хореография (Élégie, 2013) за Националния балет на Марсилия. Между 2014-а и 2017-а е шеф на Ballet Du Nord в гр. Рубе, Франция.

Билети ще може да намерите на касите на EasyPay в цялата страна, както и онлайн в мрежата на. Само на 27 и 28 септември в продажба ще намерите и лимитирано количество от извънредния, включващ и представянето на ИТМАРАГ. Повече информация
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР